FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 3/2004

Osmania College

I hjertet av Jaffna finner vi Moor Street - Maurergaten - en øde gate full av ødelagte hus og bygninger. For fjorten år siden glitret disse husene i all sin uovertrufne arkitektoniske glans. I dag har folk begynt å vende tilbake til husene sine. Det som er igjen av de smadrete bygningene avspeiler også følelsene hos dem som vender hjem.
22. September 2004

Kamera går!

Synge, vinke, hoppe, ja til og med smile, mens kamera surrer og går - tror du kanskje det er så lett? Ungene fra Hunnshovde og Kråkjordet barnehager på Gjøvik fikk kjenne hvor slitsomt det er å være skuespillere.
22. September 2004

FORUT forlater Gambia

Et viktig kapittel i FORUTs historie er avsluttet. Den 1. juli i år ble FORUT i Gambia formelt avviklet som et bistandsprosjekt.
22. September 2004

Nr. 35

«Felles kamp mot fattigdom - En helhetlig utviklingspolitikk» er det offensive navnet på Stortingsmelding nr 35 som ligger i Stortinget denne høsten. Det er åtte år siden Stortinget sist diskuterte norsk utviklingspolitikk, og det vil trolig bli like lenge til neste gang. Det er derfor et viktig dokument vi står overfor, som ikke minst berører organisasjoner som FORUTs rammevilkår i arbeidet med fattigdomsbekjempelse.
22. September 2004

Indisk alkoholallianse i støpeskjeen

En allianse av fagfolk og aktivister som ønsker å påvirke alkoholpolitikken i India er under utforming. I juni deltok syv personer på stiftelsesmøte til Indian Alcohol Policy Alliance (IAPA).
22. September 2004

Luftig for Kingfisher

Indias største spritprodusent og ølbryggeri United Breweries (UB) som står bak Kingfisher øl, har nå planer om en luftig måte å fremme sitt varemerke. Selskapet vil starte et lavpris flyselskap; Kingfisher Air. Slik flyr de høyt over forbudet mot alkoholreklame i indiske etermedier.
22. September 2004

Flerkulturelt arbeid i barnehagen

Hvert år i september arrangerer FORUT seminarer om flerkulturelt arbeid i barnehagene for barnehageansatte. Samtidig presenteres FORUTs barneaksjon. I år er det arrangert et seminar i Oslo med 33 deltakere.
22. September 2004

Krisetelefon redder barn i nød

Utallige barn i India jobber som hushjelp i private hjem. APSA driver en krisetelefon for barn, et krisesenter for barn, et barnehjem og skole. I fjor høst fikk APSA nok en telefon.
22. September 2004

- Stadig fleire barn blir misbrukte i Nepal

Borgarkrig og fattigdom er framleis kvardagsbildet i Nepal. I kjølvatnet vert grunnleggjande samfunnsstrukturar og tradisjonelle familieband øydelagde. Som så ofte elles er det dei som allereie lever under marginale forhold som må bere kostnadene. Organisasjonen Child Workers in Nepal (CWIN), som har eit eige program for utsette jenter, ropar no eit varsku om den aukande barneprostitusjonen i landet.
22. September 2004

En hverdagshistorie fra Nepal

11 årn gamle Krishna ble tvunget til å bli soldat, han rømte og kom senere i kontakt med CWIN.
22. September 2004

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD