FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 4/2004

Geirr møtte Yebo

Geirr Lystrups «Sangen om Yebo» synges så det står etter i norske barnehager for tida. Den fengende sangen har blitt svært populær blant de neste 50 000 barnehagebarna som deltar i FORUTs barneaksjon. For et par uker siden var Geirr Lystrup i Sierra Leone, og der sang han for personen sangen er tilegnet.
15. December 2004

En oppgave med mening

- Er det noen som vil være hjelpeverge? spør Randi Nordbekk, koordinator ved Ringsaker mottaks avdeling for enslige mindreårige. - Det er ikke store innsatsen som kreves, og du får jobbe med en målgruppe som bare er helt nydelig.
15. December 2004

Ny teknologi i folkeopplysningens tjeneste

Mediesenteret i Dakar, Senegals hovedstad, er blitt et anerkjent opplæringssted for unge mennesker som vil lære å skape gode dokumentasjonsfilmer ved hjelp av moderne teknologi. Seks år etter at det ble etablert er senteret er blitt en god skole, noe som blant annet viser seg ved at elevene får jobb etter endt utdannelse.
15. December 2004

Tortur og forsvinninger

Borgerkrigen i Nepal har, som alle andre steder der menneskene slakter hverandre, ført til grusomme utslag som tortur og mishandling. Dermed blir det nødvendig å inneha kompetanse på behandling av torturofre, og et eget senter er nå opprettet i Katmandu.
15. December 2004

Vold mot kvinner

Vold mot kvinner er dessverre et aktuelt tema. Selv om vi skriver år 2004 og skulle være både opplyste og moderne, blir kvinner slått og mishandlet over hele verden.
15. December 2004

Protest mot påstand fra alkoholindustrien

FORUT og AlkoKutt har nylig skrevet brev til verdens størst alkoholprodusent og protestert mot uttalelser i en pressemelding fra selskapet.
15. December 2004

Internasjonale organisasjoner krever slutt på politiske drap i Sri Lanka

FORUT og 13 andre internasjonle frivillige organisasjoner har skrevet en uttalelse til de tamilske frigjøringstigrene (LTTE) og den srilankiske regjeringen med krav om at det må bli slutt på utenomrettslige henrettelser og vilkårlige drap i Sri Lanka. Organisasjonene ber alle parter om å respektere internasjonal humanitære standarder og menneskerettighetene ved å bidra til å beskytte sikkerheten for folk i Sri Lanka.
15. December 2004

På oppdrag fra Stortinget!

Leder av Terje Heggernes
15. December 2004

Kartlegger rusmidler i Sierra Leone

På oppdrag fra FORUT er Morten Bøås og Anne Hatløy ved forskningsstiftelsen FAFO nå i ferd med å kartlegge rusmiddelsituasjonen i Sierra Leone. Kunnskap om situasjonen i landet er viktig for å ta dette elementet med i gjenoppbyggingsarbeidet etter borgerkrigen i verdens fattigste land.
15. December 2004

Mottak legges ned

To av FORUTs mottak blir lagt ned som følge av at færre asylsøkere kommer til Norge. Isebakke i Halden ble nedlagt tidligere i år, og den 15. november sto mottaket på Lillehammer for tur.
15. December 2004

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD