FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sierra Leone >  Helse og utdanning i fokus i Sierra Leone

Helse og utdanning i fokus i Sierra Leone

En viktig forutsetning for å skape utvikling i et så fattig land som Sierra Leone, er økt satsing på helse og utdanning. Dette er to tunge innsatsområder, noe som også norske kommuner er svært opptatt av for tiden.
15.12.2004
Helsesenter: : I landsbyen Mabongisseh er et helsesenter under bygging. Det vil bli ferdig i løpet av desember.

Men her stanser nesten all sammenligning. For barn i Sierra Leone er det ikke noen selvfølge å få gå på skolen. Det er mangel på lærere, skolebygg og undervisningsmateriell. Sentralisering er utelukket, for her må skolen ligge innen gangavstand dersom det skal være mulig for barna å delta i undervisningen.

Vest-Afrika er den delen av Afrika som hittil ikke har vært så ille rammet av HIV/AIDS-epidemien, men den er på fremmars. Andre helseproblemer står i kø med malaria som en stor trussel og barnedødelighet som følge av infeksjoner og underernæring.

FORUTs innsats er derfor stor innenfor disse to områdene. På helsesektoren drives det kontinuerlig undervisning om temaer som personlig hygiene, sanitære forhold og HIV/AIDS-forebygging. Opplæring av jordmødre er svært viktig. I år har 80 kvinner fullført jordmorkurs, noe som har bidratt til å redusere barsels- og spebarnsdødeligheten betydelig. Det gis også opplæring i tilberedelse av næringsrik mat for barn under fem år og for ammende mødre.

Gjennom barneaksjonen har det blitt samlet inn penger til bygging av helsestasjoner og skoler i Sierra Leone. Det første helsesenteret er blitt bygget i landsbyen Mabongisseh. Det vil betjene menneskene i 24 landsbyer og er nå nesten ferdig.

Det er også planlagt bygging av inntil 19 skoler, og tre av dem vil bli bygget det kommende året.

Les også:
Mor som tenåring
Stor spebarnsdødlighet

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD