FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Geirr Lystrup slo an på Notodden

Geirr Lystrup slo an på Notodden

Onsdag 16. mai var trubaduren Geirr Lystrup på Notodden der han holdt to konserter. Han var invitert av Notodden IOGT, som i år kan markere 100 års sammenhengende arbeid.
21.05.2007
I NOPRO barnehage var ungene åpenbart svært fortrolige med Geirr. Han ble møtt med blomster og ble nærmest heiet inn. Denne barnehagen har brukt materiell fra FORUT i ti år og fikk derfor spesiell oppvartning. Kontakten var nær og direkte fra første øyeblikk, og ungene sang med. Tekstene kunne de fra før.
 
På ettermiddagen møttes 100 barn fra fire barnehager i IOGT-huset. De fleste hadde gått i tog fra barnehagen, som en oppvarming til 17. mai. Før konserten fikk de servert frukt og noe å drikke.
 
Geirr Lystrup har laget sanger og utgitt musikk-CD som inngår i det pedagogiske opplegget som FORUT tilbyr barnehager og småskoler. For "Sangen om Yebo" fikk han Spellemannsprisen for beste barneplate i 2005.
Yebo i Sierra Leone er blitt den store helten for 110 000 norske barn. Gjennom ”Sangen om Yebo” har norske barn lært om livet i et afrikansk land, og de har samlet inn penger slik at FORUT kan bygge flere skoler og helsestasjoner.
 
- Vi får si vel blåst etter disse arrangementene. I tillegg til opplevelsen for barna gir de oss fin kontakt i lokalsamfunnet og god eksponering i media. Kommunen ga et tilskudd på 4000 kroner, en bekreftelse på at det viktigste er å ta initiativ. Det økonomiske lar seg som oftest ordne, sier Trond Aasland, leder for Notodden IOGT.
 
En ny FORUT-aksjon er nå i gang: ”Historien om Vasana”. Geirr har besøkt Vasana, ei lita jente som bor i slummen i Colombo på Sri Lanka. Geirrs nye CD: ”Sangen om Vasana” kommer 1. september.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD