FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > FORUTs barneaksjon Indrani > Fra barnehager og skoler >  Full fart i Flatdal!

Full fart i Flatdal!

Namasté, namasté, namasté, hei Omis, hei på deg, synger 1. - 4.–klassingene på Flatdal skule av full hals. Det er avslutningskveld på skolens vellykkede Omis-aksjon på bygdas samfunnshus som for anledningen er pyntet med plakater av Omis og kameraten Dalbir.
13.02.2009

Sandra  i 1. klasse med klippekort for å måle antall runder
Sandra i 1. klasse med klippekort for å måle antall runder

 

I en fullsatt sal sitter mor og far, besteforeldre, tanter og onkler og hører på sang og faktakunnskap samtidig som de koser seg med kaffe og hjemmebakte kaker. Det er tydelig at PR-gruppa har gjort en god jobb med å henge opp plakater og få artikkel med bilde i lokalavisa. Til og med et lite kurs i nepali får tilhørerne med seg før underholdningsdelen avsluttes med et dansenummer.

Elevene får vist fram det de har lært om Omis og Nepal den siste uka. Her er det informative power-point-presentasjoner om politikk og miljøutfordringer laget av 5. - 7.-klasse. På veggene henger plakater om dyrelivet i Nepal, om religion og språk. De voksne går rundt og leser og lærer før de fyller ut Nepal-quizen som 4.-klassingene går rundt og selger.
 
Stor stemning med basar, kakesalg og underholdning
Stor stemning med basar, kakesalg og underholdning
Rundt salgsboden handler både store og små. Her er det noe for enhver smak. Elevenes egenproduserte varer går fort unna. Hvem vil ikke ha ei stilig, tova veske til 100 kroner? I den andre enden av bordet blir det fort tomt for jo-joer og Omis-vennebånd. Mange barn i Flatdal vil knytte vennebånd med Omis og vennene hans i Nepal. Når kvelden er over, er boden tom for varer! Ved basarbordet er det også full aktivitet. Alle vil ta lodd og vinne de fine tingene som er premier. Lykkeligst ble nok gutten i 3. klasse som kunne reise hjem med magisk kappe over skuldrene!
Skiløp for Nepal - populært blant Flatdal-elevene
Skiløp for Nepal - populært blant Flatdal-elevene
1. - 4. klasse synger av full hals
1. - 4. klasse synger av full hals
 
I det hele tatt er det bare blide fjes å se. Alle vet at de har bidratt til at FORUT kan hjelpe flere barn både i Nepal og andre land. Faktisk har de vært så flinke at hver av de 60 elevene i snitt har samlet inn over 400 kroner den siste uka. Det betyr at Flatdal skule kan sende nesten 25 000 kroner til FORUT. Og det må det vel være lov å være stolt av!
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD