FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  FORUT i Hunderfossen Familiepark

FORUT i Hunderfossen Familiepark

FORUT har inngått et samarbeid med Hunderfossen Familiepark ved Lillehammer. Samarbeidet innebærer at parken skal profilere FORUTs humanitære innsats for barn og voksne, samtidig som familieparken åpner et eget FORUT-utsalg.
18.04.2008

 

FORUTs barneaksjon

er utgangspunktet for samarbeidet mellom FORUT og Hunderfossen Familiepark.
 
På plakaten ser vi Vasana fra Sri Lanka som var hovedperson i barneaksjonen i 2007, mens Omis fra Nepal blir ny hovedperson til høsten! Fra venstre kampanje- og markedssjef Ingvar Midthun i FORUT, direktør Hogne Høstmælingen i Hunderfossen Familiepark og butikkansvarlig i parken Tina Leqvamb Steensen.
 
 

FORUT-utsalg i parken

I FORUT-utsalget blir det informasjon om bistandsorganisasjonens ulike prosjekter og salg av varer fra FORUTs barneaksjon. Denne aksjonen brukes i flere enn 1 500 barnehager og nærmere 200 barneskoler årlig, og på den måten lærer om lag 75 000 norske barn mer om barn i andre land. I 2008 heter aksjonen ”OMIS FÅR NYE VENNER”, og handler om gategutten Omis i Nepal. Noe av det viktigste i barneaksjonen er å bruke optimisme, lek og framtidshåp som sentrale elementer.

 
Samarbeidet mellom FORUT og Hunderfossen Familiepark er svært viktig for FORUT, sier kampanje- og markedssjef Ingvar Midthun. – Vi får en helt ny og svært stor arena der vi kan fortelle historier fra vår bistandsinnsats, og vi kan trekke flere barn inn i en positiv og lærende barneaksjon med fokus på at alle har ansvar for hverandre. FORUT er helt avhengig av et samspill med andre, og Hunderfossen Familiepark er en samarbeidspartner som setter helt nye krav til vårt arbeid. Vi må levere både varer og informasjon som passer i parken, og som bidrar til at et besøk i parken blir enda bedre og mer opplevelsesrikt enn før. Vi ønsker ikke å spille på fattigdom og dårlig samvittighet, vi ønsker å formidle livskraft og lek. Vi skal koble gode opplevelser i parken direkte til FORUT-innsatsen for barn som ikke har noen slik flott familiepark å gå til.
 
Hvordan vil besøkende i parken merke FORUT i sommer?
 
- Først og fremst gjennom informasjonen og det fargerike vareutvalget i ”vårt eget FORUT-utsalg”. I dette utsalget selges det mange ulike leker fra våre samarbeidsland, og FORUTs overskudd fra dette salget går tilbake til vår bistandsinnsats i blant annet Nepal. I Sri Lanka er det for eksempel en liten familiefabrikk som lager et helt spesielt skilpadde puslespill til oss, og vi presenterer den lille fabrikken som skaffer inntekter for flere familier. Dermed får noen av varene sin egen lille historie og bakgrunn.
 
Vi vil også nevne Geirr Lystrup, som er barneaksjonens egen musiker og artist. Han kommer med fullt band til parken lørdag 26. juli, med sanger fra flere av barneaksjonene våre. Denne lørdagen blir det et musikalsk møte med Sierra Leone, Sri Lanka og Nepal som jeg tror både barn og voksne vil sette pris på, avslutter Midthun.
 

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD