FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2008 >  FORUT fortsetter i Sri Lanka

FORUT fortsetter i Sri Lanka

The Sunday Times i Sri Lanka har feilaktig påstått at FORUT er en av tre internasjonale organisasjoner som har fått beskjed om å forlate landet.
02.12.2008
Ellen Bjølseth

Vi vet ikke hvor avisen har sine opplysninger fra, men FORUT har i etterkant mottatt forsikringer fra myndighetene om at utkastelsesvarselet ikke gjelder oss. Norsk Folkehjelp, som var en av de andre organisasjonene som ble nevnt i meldingen, har derimot besluttet å forlate Sri Lanka. – Vi vil ikke lenger være der. Vi har bestemt oss for å trekke oss ut fordi myndighetene har gjort arbeidet vårt umulig, sier generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp til NTB. Se nyhetsmelding fra ABC Nyheter her: ABC Nyheter

FORUT i felten på Sri Lanka
FORUT i felten på Sri Lanka
FORUT har derimot, i likhet med alle andre internasjonale hjelpeorganisasjoner, vært nødt til å trekke seg ut av det krigsherjede Vanni-området nord på Sri Lanka, der regjeringshæren har en offensiv gående for å knekke tamilgeriljaen, LTTE. I tillegg til krigshandlingene er sivilbefolkningen for øyeblikket også plaget av flom, og de humanitære organisasjonene har nå et sterkt ønske om å få lov til å gå inn i området igjen for å bistå befolkningen.
 
FORUT har en omfattende virksomhet over hele øya og kjenner landet godt gjennom mange års erfaring. Den bistanden som FORUT yter er av høy kvalitet, noe som nettopp er bekreftet gjennom i en ekstern organisasjonsgjennomgang.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD