FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2008 >  FORUT etablerer seg i Nepal

FORUT etablerer seg i Nepal

Etter mange års utmerket samarbeid med CWIN (Child Workers in Nepal) har FORUT nå etablert seg som egen organisasjon i Nepal. Det gjøres fordi virksomheten utvides, men CWIN vil fortsatt være en viktig samarbeidspartner.
08.05.2008
Ellen Bjølseth

 I dag, 8. mai, ble papirene undertegnet som formelt godkjenner FORUT som en internasjonal, humanitær organisasjon i Nepal. Det skjedde i form av en kontrakt mellom FORUT og SWC (The Social Welfare Council), som er et  direktorat for frivillige organisasjoner.

 
CWINs generalsekretær, Sumnima Tuladar (til høyre på bildet), undertegnet på vegne av FORUT sammen med en representant for SWC, Mr. Pakhri. Til stede var også andre representanter for CWIN og SWC.
 
 
 

Nye muligheter – ny samarbeidsorganisasjon

FORUT utviklet i 2007 et forslag til program i Dolakha-området, nordøst for Katmandu, og søkte støtte for dette programmet hos det norske utenriksdepartementet og NORAD. Søknaden ble innvilget hos UD i desember, og kontraktsforhandlinger med CWIN og organisasjonen Tuki (Rural Development Tuki Association, RDTA) ble satt i gang like før jul. ”Tuki” betyr flamme og er betegnelsen på en foregangsbonde eller inspirator. Tuki har erfaring og kompetanse fra arbeid på landsbygda i Nepal, der de har drevet ulike utviklingsprosjekt, blant annet finansiert av det sveitsiske Swiss Development Cooperation. Tanken er at CWIN og Tuki skal gjennomføre arbeidet i praksis ute i distriktet. Det følges opp fra Norge med jevnlige besøk på noen uker.
 
Ideen er å nytte FORUTs erfaring med gjenoppbygging etter borgerkrig og tsunami på Sri Lanka i et program for lokal gjenoppbygging på landsbygda. Programmet inneholder et element av fysisk gjenoppbygging (boliger, infrastruktur, helse), men vil for øvrig ha sterkt fokus på opplæring og på inntektsskapende tiltak. Tiltaket legges opp slik at det kan bidra til lokal forsoning mellom tidligere stridende parter, og til involvering av marginaliserte grupper, som kasteløse, barn og kvinner. Deres behov og rettigheter vil stå sentralt.
 
Under valget tidligere i år fikk maoistene flertall og skal nå regjere som et ansvarlig parti, noe det knytter seg en viss spenning til.

Les også:

  application/octet-streamEt prosjekt blir til
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD