FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Fargerik, festlig friluftskonsert

Fargerik, festlig friluftskonsert

Da Maj Britt Andersen entret scenen på St. Hanshaugen, sluttet det å regne og solen skinte glimtvis over 2000 små og store som koste seg på Indrani-konsert.
25.08.2010
Ellen Bjølseth

Selv justisministeren troppet opp for å kaste glans over arrangementet. FORUT hadde invitert skoler og barnehager i Oslo-området til en gratis konsert for å markere startskuddet for den nye barneaksjonen: Indrani og Drømmeskolen. Og hit kom de i flokk og følge. Noen hadde reist i over en time med tog og buss for å komme fram. Samtlige var godt kledd i skikkelig regntøy, for det var den dagen det var meldt ”betydelige nedbørsmengder” over Østlandet. 

Ellingsrud private barnehage var de første som ankom St. Hanshaugen, iført nye, fine, røde t-skjorter. Etter en busstur på en drøy time, kunne de nyte medbrakt matpakke mens de ventet på at konserten skulle starte.
Ellingsrud private barnehage var de første som ankom St. Hanshaugen, iført nye, fine, røde t-skjorter. Etter en busstur på en drøy time, kunne de nyte medbrakt matpakke mens de ventet på at konserten skulle starte.
Til tross for det alvorlige ansiktsuttrykket storkoste justisministeren seg på konserten. Han har selv barn som har deltatt i barneaksjonen. De fleste blant publikum var i alderen tre til fem år. – FORUTs evne til å mobilisere de aller
Til tross for det alvorlige ansiktsuttrykket storkoste justisminister Knut Storberget seg på konserten. De fleste blant publikum var i alderen tre til fem år. – FORUTs evne til å mobilisere de aller minste er helt beundringsverdig, mente justisministeren, som har fulgt FORUT gjennom mange år.
Men FORUTs barneaksjon ser ut til å ha selv værgudene på sin side, for sannelig brøt ikke solen igjennom etter at Maj Britt Andersen hadde kommet i gang på scenen, og først da siste sang ble sunget, begynte det å dryppe igjen.
 
Iført fargerike vester ankom barnehagene i flokk og følge.
Iført fargerike vester ankom barnehagene i flokk og følge.
Vi synger og vrikker på rompa
Vi synger og vrikker på rompa
”Indranis sang” heter den nye CD-en der Maj Britt Andersen synger og forteller sin historie fra India. Det er blitt 14 nye sanger med tekster av Maj Britt Andersen og Trond Brænne, mens musikken er komponert av Geir Holmsen.
 
Under konserten ble et godt utvalg av de fengende sangene framført, og det unge publikummet lot seg etter hvert rive med i større eller mindre grad. Elevene fra Tanum skole i Bærum la seg på rygg i gresset og sprellet med støvler og sko under sangen ”Skoa mine”, og hele forsamlingen reiste seg og klappet og vrikket på rompa under avslutningssangen.
 
Samarbeidet mellom FORUT og Maj Britt gir et stort løft til barneaksjonen. Det er forventet en deltakelse på 1600-1700 barnehager og 250 skoler med over hundre tusen barn i alt, og påmeldingen til barneaksjonen ”Indrani og Drømmeskolen” har så langt passert 1250 barnehager.

Interesserte skoler og barnehager kan melde seg på barneaksjonen her.

Maj Britt Andersen har som vanlig fått med seg et stjernelag av musikere, og de som medvirker på ”Indranis sang” er:

Stian Carstensen: trekkspill, banjo, steel-gitar, ney-fløyte og elektrisk sitar.
Geir Holmsen: bass, programmeringer og arrangementer.
Gjermund Larsen: fele
Andreas Utnem: harmonium, flygel og selje-fløyte.
Paolo Vinaccia: perkusjon, handclaps-sjef og chillipeppermann.
Steinerskolens Jentekor, dirigert av Tone M. Wik.
Maj Britt Andersen: synger og forteller sin historie fra India.
 
Innspilt, mikset og mastret i Rainbow Studio i juni 2010.
Tekniker: Jan Erik Kongshaug.
Produsert av Geir Holmsen og Maj Britt Andersen.

Se også Aftenposten TV her.

"Beste barneplate" sier avisen GD.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD