FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Barnehage nr 1500 påmeldt barneaksjonen

Barnehage nr 1500 påmeldt barneaksjonen

Kleppestø barnehage på Askøy i Hordaland ble barnehage nr 1500 som meldte seg på FORUTs barneaksjon "Historien om Vasana". Barnehagen har 90 barn.
23.11.2007
Ellen Bjølseth
Pilot Atle Myran
Pilot Atle Myran
1500 barnehager er en fjerdedel av alle landets barnehager, og det er ingen dårlig markedsandel! I tillegg er 182 skoler med på kampanjen. Det betyr at over 74 000 barn nå er i gang med tuttifruttiband, simulerte flyturer til Sri Lanka, skilpadde- og elefanthistorier, basar og varesalg og mye, mye mer.

 

 

Utrolig engasjement

Det er et yrende liv i barnehagene og småskoleklassene når barna er beskjeftiget med aktivitetsopplegget. I materiellet som sendes ut, er det fyldig informasjon til førskolelærerne og lærerne om hvordan opplegget kan gjennomføres, og i tillegg utvises det stor fantasi fra både barn og voksnes side. Gode idéer fra deltakerne har gjennom årene inspirert FORUT til å videreutvikle og foredle konseptet, som nå presenterer et vell av forslag til gode aktiviteter. Samtidig gis det god bakgrunnsinformasjon om landet handlingen hentes fra og om barnet som er hovedperson i fortellingen.
 

Fruktbart samarbeid

Litt av et gullegg ble lagt da FORUT innledet samarbeid med visekunstneren Geirr Lystrup. Som mange vil være kjent med fra før, vant han Spellemannprisen for beste barneplate i 2005 med ”Sangen om Yebo”. Platen ble utgitt i forbindelse med barneaksjonen av samme navn. CD nummer to er utgitt i år, og hvem vet om ikke den også stikker av med en pris? Samarbeidet har i hvert fall ført til et skikkelig oppsving for et allerede godt etablert opplegg, og Lystrup selv har tatt med de nye barnesangene på turné landet rundt og spredt mye glede og inspirasjon til givende aktiviteter i skole og barnehage.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD