FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Kampanjenyheter >  Barn + Geirr = sant

Barn + Geirr = sant

De rautet som kuer, brummet som biler og hilste på nepalsk vis med håndflatene mot hverandre: Namasté! Kontakten mellom Geirr Lystrup og skole- og barnehagebarn i Oslo var til stede fra første stund.
02.09.2008
Ellen Bjølseth

Geirr oppildner til respons
Geirr oppildner til respons
"Sangen om Omis" - Geirr Lystrups nye CD - ble lansert med brask og bram under en konsert i Nobels Fredssenter i Oslo mandag 1. september. Barn fra Bjølsen skole, Frogner internasjonale barnehage og Utsikten barnehage var invitert som gjester, og det var tydelig at de satte pris på musikken.

Geirr er en førsteklasses formidler av barnekultur - med musikk og tekster som han selv skaper. Kontakten med barna oppnås umiddelbart. Med fullt band og et lite jentekor på scenen, ble de nye sangene fremført med innlevelse og stil, til fryd for store og små.

For tredje gang har Geirr Lystrup laget en ny norsk barneplate i samarbeid med FORUT, og Sangen om Omis er et variert og spennende musikalsk møte med barns verden i Nepal. Med enkle, morsomme, rare og tankevekkende tekster og melodier skal barn høre og synge selv i den nye barneaksjonen, for CD-en inneholder også en singbackversjon og fullt teksthefte.
 
Nå tar Geirr og bandet på seg sjumilsstøvler og drar land og strand rundt på norgesturné med forestillingen "Med Geirr på tur - til Vasana, Yebo og Omis". Rikskonsertenes turnerende familiekonsert byr på en eventyrlig konsertreise inn i folketradisjoner fra Norge, Sierra Leone, Sri Lanka og Nepal. Med seg på scenen har Lystrup lokale barnekor som synger de kjente og kjære sangene om Yebo og Vasana. Og for første gang tar Lystrup med seg historien om Omis, en barnehjemsgutt på åtte år fra Nepal. Her får vi blant annet høre om en katt og en mann og en du, som sammen finner veien til Katmandu, og barnehjemmet til Omis. Turneen er også en del av Rikskonsertenes mangfoldssatsning i forbindelse med Kulturelt Mangfold 2008. Turnéprogrammet finner du ved å klikke på "Geirr på tur" i høyremargen på denne siden. Les mer på www.kultureltmangfold.no.

Barn som interesserte tilhørere
Barn som interesserte tilhørere

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD