FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sierra Leone >  Avskjed med Yebo

Avskjed med Yebo

I to år har lille Yebo vært en kjent og kjær person i norske barnehager. Til sammen 2600 barnehager har deltatt i FORUTs barneaksjon de to siste skoleårene. Noen hundre skoler har også deltatt med småskoletrinnet, og til sammen har mer enn 110 000 barn fått kunnskap om livet i en liten landsby i Sierra Leone.
22.06.2006
Ellen Bjølseth

Takk!: Takk, Yebo, for mange fine stunder sammen med deg!
Takk!: Takk, Yebo, for mange fine stunder sammen med deg!
Når sommerferien nå nærmer seg, tones Yebo ut som hovedperson, mens Vasana fra Sri Lanka marsjerer inn i takt med «elleve elleville elefanter». Aldri før har så mange barn sluttet deltatt i FORUTs barneaksjon på én gang, og aldri har vi fått så mange begeistrede tilbakemeldinger. Mye av suksessen skyldes samarbeidet med Geirr Lystrup. Sangen om Yebo har virkelig fått det til å svinge, og at sang og musikk fenger, har vi fått et ettertrykkelig bevis for denne gangen.

Samarbeidet fortsetter
asdlsadf
Her er en fin tittel
Heldigvis blir Geirr Lystrup med på neste aksjon også, og kampanjesangen «Elleve elleville elefanter» er allerede klar. I løpet av det siste året har Lystrup besøkte utallige barnehager, og det er blitt arrangert flere konserter med sangene fra CD-en, som ble belønnet med Spellemannsprisen. Det gode samarbeidet mellom barnehagene, skolene, Geirr Lystrup og FORUT fortsetter altså i kommende skoleår også.

Det er med et visst vemod vi nå tar farvel med Yebo og landsbyen hennes, Mabongisseh. Den gode jenta med den varme utstrålingen har vunnet mange hjerter og inspirert til stor aktivitet landet rundt. Gjennom barneaksjonen er hun og andre barn i hennes lokalsamfunn sikret skolegang og helseomsorg.

Helsestasjon: Det har blitt ny, fin helsestasjon i Mabongisseh.
Helstestasjon: Det har blitt ny, fin helsestasjon i Mabongisseh.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD