FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > FORUTs barneaksjon Indrani > Fra barnehager og skoler >  Arrangerte FORUT-festival
Espira Kuventræ barnehage i Os

Arrangerte FORUT-festival

Det er ikke ofte man må ha egne parkeringsvakter fordi en skal ha et arrangement i en barnehage. Det var imidlertid nødvendig da Espira Kuventræ barnehage i Os i Hordaland arrangerte intet mindre enn en FORUT-festival den 26. mai.
17.08.2010
Morten Lønstad

Snorklipping
Snorklipping
Flere hundre mennesker, barn, foreldre, ansatte, besteforeldre, onkler og tanter, deltok i festivalen som varte i om lag to timer.

Det var imidlertid en intens og innholdsrik to timers festival som ble blåst i gang av festivalens programleder Torstein Hatlevik på tibetansk lur. Deretter ble festivalen høytidelig åpnet som seg hør og bør med snorklipping av de minste barna i barnehagen og ble avsluttet med en fantastisk auksjon under myndig, men munter ledelse av Torstein Hatlevik som også ”auksjonarius”. Espira Kuventræ barnehages FORUT-festival er en imponerende dugnad i der barn, foreldre, næringsliv deltar, og der barnehagens ansatte legger ned et fantastisk arbeid for å sette medmenneskelighet og internasjonal solidaritet på dagsorden.
 
- Utgangspunktet for festivalen er at vi er med i FORUT barneaksjon om Omis. Dette er tredje gangen Espira Kuventræ barnehage arrangerer FORUT-festival, sier årets festivalleder, Christina Moberg til FORUT-nytt. Det var ikke fritt for at hun hadde noen festivalnerver etter at hun tok over stafettpinnen som ansvarlig for festivalen etter BB, som hadde hatt ansvaret de to foregående årene.
 
Salgsboden ble godt besøkt
Salgsboden ble godt besøkt
I løpet av de to timene var det tid både til pølse- og lapskausspising, kjøp av lodd, kaffe, kaker og produkter som barna hadde laget.  Espira Kuventræ har mange kreative medarbeidere, og i år hadde de trykket en egen bok, Lek, lag og lær, med oppskrifter og annen nyttig informasjon for barn og voksne. Siri Storebø sto bak ideen og var ansvarlig for realiseringen av ideen.
 
Barnehagen rapporterer at de foreløpig har samlet inn nesten 53 000 kroner som skal gå til FORUTs arbeid. Mer er på vei inn, blant annet har en bedrift lovet å bidra med 1 500 kroner i følge festivalledelsen. De skal også markedsføre den egenproduserte boka slik at de når målet om å selge ut opplaget.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD