FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sierra Leone >  Alt vel i Barberline

Alt vel i Barberline

Vi har tidligere fortalt om familiene som fikk et helt nytt liv etter at de flyttet fra søppelfyllingen i Freetown til Grafton utenfor byen. Her fikk 24 familier hvert sitt nye hus, som de bygget selv, murstein på murstein.
25.03.2008
Ellen Bjølseth

Gode oppvekstvilkår for barna
Gode oppvekstvilkår for barna
Det nye lokalsamfunnet klarer seg fint. De dyrker grønnsaker og frukt, produserer murstein og selger pukk, barna går på skolen, de har et kurssted og snart får de ny helsestasjon. Helsestasjonen er delvis finansiert av Reinen skole i Tromsø.

 Sist høst var en studieturgruppe på besøk i Sierra Leone. Et besøk på søppelfyllingen var nedslående, for selv om Barberline-befolkningen hadde fått seg nytt bosted, var nye familier flyttet inn på fyllingen. Det sier ganske mye om situasjonen, at denne forferdelige søppelfyllingen er et attraktivt sted å bo. Noe må gjøres for at folk skal slippe å ha det på denne måten.
 
Oppturen for reisefølget kom da de fikk se hele Grafton-området. Kontrasten var stor. Gode hus, velstelte frukthager og glade barn viste hvor store endringer man kan få med relativt beskjedne midler. Og det er ikke bare husene som gjør det. Lokalsamfunnet har organisert seg, samarbeider og driver kurs og opplæring av ymse slag. Morten Hammer, som deltok på turen, sa det slik: - Familiene har fått arbeidstrening og et nytt liv av FORUT, så dette var en fantastisk solskinnshistorie som rørte oss alle dypt.
 

Kurslokalet brukes også til møter
Kurslokalet brukes også til møter
Elven nedenfor boligfeltet gir vann til klesvask og vanning
Elven nedenfor boligfeltet gir vann til klesvask og vanning
 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD