FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2008 >  25 år med blodig konflikt Sri Lanka

25 år med blodig konflikt Sri Lanka

Den 23. juli 1983 brøt det løs voldsomme opptøyer i Sri Lanka da mobben gikk løs på tamiler og deres eiendommer som en hatreaksjon på at 13 srilankiske soldater var blitt drept i Jaffna. Opptøyene utløste konflikten som fortsatt rir øya som en mare.
23.07.2008
Ellen Bjølseth

Internflyktninger i nord
Internflyktninger i nord
Den srilankiske regjeringen tror det er mulig å knekke tamilgeriljaen, LTTE, militært. Etter at våpenhvileavtalen ble brutt i januar i år, har de tamilske områdene i nord vært gjenstand for stadige angrep, og regjeringshæren har rykket lengre og lengre frem. Krigføringen bringer med seg enorm lidelse for sivilbefolkningen, blant annet underernæring som følge av stengte tilførselsveier og sterkt innskrenket båttrafikk. Folk i Jaffna utsettes for dobbelt press, klemt mellom nattlige granatangrep fra regjeringsstyrkene og tvangsrekruttering fra LTTEs side. Situasjonen gir også spillerom for kriminelle elementer, som benytter anledningen til å rane til seg det de kan.

Denne uken har LTTE tilbudt en fjorten dagers våpenhvile i anledning et sørasiatisk toppmøte som vil finne sted i Colombo. Forslaget er avvist av regjeringen med den begrunnelse at en våpenhvile vil være det samme som ”å gi LTTE oksygen” og at eventuelle fredsdrøftinger ikke vil være aktuelt før LTTE har lagt ned våpnene.
 
Til tross for svært vanskelige arbeidsforhold for humanitære organisasjoner fortsetter FORUT arbeidet blant sivilbefolkningen i nord. Utdeling av næringsrik mat til førskolebarn er en del av krisehjelpen, men også den langsiktige innsatsen videreføres med kurs og opplæring, støtte til inntektsskaping, rettighetsarbeid og ikke minst aktivt arbeid blant og med ungdom for å legge grunnlaget for forsoning og fredsbygging.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD