FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer >  1600 barnehager er med!
Ny deltakerrekord

1600 barnehager er med!

Vi har i dag passert 1600 påmeldinger til FORUTs barneaksjon "Indrani og Drømmeskolen". Mer enn 80 000 barn vil i høst delta i aksjonen og lære om hvordan barn lever i slummen i India.
10.11.2010
Ellen Bjølseth

Stor aktivitet på FORUT-kontoret bekrefter at barneaksjonen er en suksess. Etter sommerferien var lagrene stuvende fulle med spennende materiell og varer. Til og med gangarealer og resepsjonområdet ble tatt i bruk for få plass til alt. Nå er det bare noen få hyller som rommer restlagrene.

Meldinger fra barnehager og skoler som er i gang med aksjonen begynner å tikke inn, og i tillegg til utsendt materiell og veiledning er det mye kreativitet og oppfinnsomhet som får det til å svinge når foreldre og andre inviteres til ulike arrangementer.

Fem år gamle Indrani fra slummen i Bangalore, en av Indias største byer, er hovedpersonen denne gangen. Selv om hun materielt sett lever et liv som er totalt annerledes enn for barn i Norge, er Indrani en blid, tillitsfull og glad jente som elsker å danse. Hun drømmer om å begynne på skolen neste år, men trives foreløpig i barnehagen som FORUTs samarbeidsorganisasjon, APSA, driver for barn i slummen. Her har de et trygt oppholdssted mens mor og far er på jobb, og dermed kan eldre søsken frigjøres til å gå på skolen i stedet for å passe småsøsknene.

Det er mye å lære i barneaksjonen. Ekstra gledelig er det derfor at så mange barn i Norge får delta. I år har vi fått god drahjelp av Maj Britt Andersen, som har besøkt Indrani og deretter spilt inn en egen CD med nyskrevne sanger.

Les mer her.

dot

Neste artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD