FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Vil slåss mot alkoholproblemene i India

Onsdag ble "Indian Alcohol Policy Alliance" (IAPA) lansert i New Delhi. Alliansen av forskere, frivillige organisasjoner og andre interesserte ble etablert i fjor og har tatt mål av seg til å redusere alkoholproblemene gjennom å rette oppmerksomheten mot alkoholpolitiske virkemidler.
Leder: Dr S. Arulrhaj er leder for the Indian alcohol Policy alliance
Siden stiftelsen av IAPA i fjor har den nyansatte daglige lederen, Hariharan arbeidet fram både en plattform for arbeidet og forberedt lanseringsseminaret i Delhi. På seminaret deltok Shri Yoga Nand Shastri, Delhis helse- og familieminister samt statssekretær i Sosialdepartementet fra delstatsregjeringen.

Seminaret satte fokus på utviklingen i alkoholforbruket i India de siste årene. Forsker Vivek Benegal fra det nasjonale instituttet for psykiatri (National Institute of Mental Health and Neuro Sciences –NIMHANS) trakk opp linjene med å peke på et forbruksmønster der mange ikke bruker alkohol, men de som gjør det, drikker mye. Han viste også til undersøkelser som peker mot sterk økning i omsetning og drastisk reduksjon i debutalderen.

Lansering: The Indian Alcohol Policy Alliance ble lansert med en åpningsseremoni og seminar i Delhi.
Fokus på alkoholpolitikk
IAPAs mål er å forebygge og redusere helsemessige, sosiale og økonomiske problemer som følge av alkoholbruk ved å rette politikernes oppmerksomhet mot alkoholpolitiske virkemiddel. Videre vil alliansen mobilisere samfunnet for å fremme en alkoholpolitikk som beskytter individer og familier fra de negative følgene av alkoholbruk gjennom å drive holdnings- og informasjonskampanjer. IAPA har satt seg som mål å være et forum utforming av alkoholpolitikk gjennom å arrangere møter, spre informasjon og påvirke både myndigheter og frivillige organisasjoner ut fra hva som er kjent som effektive alkoholpolitiske virkemiddel. I tillegg vil IAPA stimulere til forskning om alkohol i India og overvåke markedsføring og alkoholreklame fra de store alkoholselskapene og deres såkalte organisasjoner for sosialt ansvar.

Styreleder i IAPA er Dr. S Arul Rhaj. Han har bakgrunn som president i den indiske legeforeningen. Shanti Ranganathan som er sekretær i styret har gjennom en årrekke bygd opp et moderne behandlingssted for rusmisbrukere i Chennai, Tamil Nadu.

Les IAPAs hjemmeside her

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD