FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2007 >  Vasana se! Vasana se!

Vasana se! Vasana se!

Hver gang jeg har besøkt Vasana det siste halve året har hun dratt meg i skjorta og sagt:
- Vasana se! Vasana se! Det er de første ordene i Geirr Lystrups kampanjesang til årets FORUT-barneaksjon, ”Elleve elleville elefanter”.
07.02.2007
Runa Heggernes

Vasana vil vi skal synge igjen og igjen, og selvsagt har vi hver gang sunget og gått den spesielle og morsomme elefantmarsjen som Vasana også liker å være med på. Dagens besøk i Mattakkuliya er ikke helt vanlig. I dag kan nemlig Geirr i egen høye person selv synge for henne.

 

Følger opp suksessen

I årets barneaksjon ”Historien om Vasana og elefantfesten” møter vi Vasana og venninnen Tushani mens de forbereder seg til dansenummeret de skal delta med i peraheraen, det store elefantopptoget, som skal gå av stabelen i Mattakkuliya i Sri Lanka der jentene bor i et slumområde. I opplegget for neste skoleår er det skilpadder som får jentenes oppmerksomhet. Geirr Lystrup følger opp suksessen fra ”Sangen om Yebo” og lager ny CD med tema fra Vasanas hverdag og skilpaddene som overraskende kommer inn i hennes liv.

 

Geirr og Vasana
Geirr og Vasana
Overraskelsen

Overraskende var det også at mannen med gitaren som har skrevet ordene hun gjenkjenner på et fremmed språk - ”Vasana se”- plutselig stod midt på gulvet i det vesle plankehuset i Mattakkuliya og kunne synge sangen for henne. Vasana lyttet og kjente nok igjen stemmen hun har hørt på CD-en vi har spilt flere ganger tidligere. Hun prøver også litt sjenert å si dette merkelige navnet Geirr. Hun ruller på r-ene og får det egentlig ganske fint til etter litt trening, og Geirr som er på sitt første besøk til Sri Lanka, smiler og ler mot jenta han så langt bare kjenner gjennom filmen ”Vasana og elefantfesten”.

 

Tuttifruttiband

I løpet av de neste dagene skulle Vasana og Tushani bruke mye tid sammen med Geirr og fotografen, Gøran Mattsson, som var med for å feste det hele til filmrullen. Det ble musikkvideoinnspilling med Geirr og det nyetablerte og grensesprengende Mattakkuliya Tuttifruttiband. Her spiller Vasana og Tushani på hjemmelaget ananasgitar og melonbass mens de synger den rockeinspirerte låten Gummi-gummi! Det ble ellevill lek med smil og latter i bølgene mens skilpaddesangen om Ibba og Amai ble sunget og sola sank i Det indiske hav. Og fiskenota ble dratt på land sammen med lokale fiskere mens Geirr sang: Hal og dra i nota. Det ble spennende og innholdsrike dager med mye moro for både store og, ikke minst, de små! Sluttresultatet kan ses til høsten da filmen om Geirrs møte med Vasana er klar for norske skole- og barnehagebarn.

 

Gummi-gummi
Gummi-gummi
Melodiene sitter

Geirrs besøk på Sri Lanka er over for denne gang, men melodiene som skal komme på den nye CD-en lever fortsatt i Colombo. For i Mattakkuliya går Vasana og Tushani rundt og nynner både gummi-gummi og skubbidubbidu og skubbidubbidei – Ibba og Amai og du og du jeg, å skubbidubbidu og skubbidubbidei.......Og jeg gleder meg allerede til å komme på besøk til Mattakkuliya om noen måneder med nyinnspilt CD og musikkvideo!

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD