FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Nepal >  Våpenhvile i Nepal bra for barn

Våpenhvile i Nepal bra for barn

I en uttalelse fra den sjette barnearbeidskonferansen i Bangkok i forrige uke heter det at våpenhvilen i Nepal er bra for barn. Våpenhvilen som trådte i kraft 30. januar gir nytt håp for Nepals befolkning og spesielt for barna. Barnerettighetsorganisasjonen CWIN har satt spesielt fokus på hvordan konflikten i landet har rammet barna.
07.02.2003
- Vi alle vet at når voksne fører krig er det barna som må betale prisen. Derfor gir nyheten om en våpenhvile i Nepal oss håp om at det skal være mulig å løse konfliken. Vi ber både de maoistiske opprørerne og Nepals regjering, samt frivillig organisasjoner, det sivile samfunn og befolkningen forøvrig om å følge dialogens vei for å løse de underliggende stridspunktene. Vi gjentar vår oppfordring om at barn skal bli ansett som en "fredssone" i konflikten, heter det i uttalelsen fra den sjette barnearbeidskonferansen i Bangkok i forrige uke.

Avisoppslag: Avisene i Nepal rapporterte også om uttalelsen fra barnearbeidskonferansen i Bankok
Konferansen samlet femti barerettighetsaktivister fra tolv asiatiske land. Det var lederen for Child Workers in Nepal, Concerned Centre (CWIN), Gauri Pradhan, som tok initiativet til uttalelsen. Pradhan er en markert forkjemper for menneskerettighetene, og spesielt barns rettigheter i sitt hjemland.

CWIN har i den senere tid bidratt til å sette søkelyset på hvordan konflikten i Nepal rammer barn. Konflikten mellom de maoistiske opprørerne og regjeringen har vart i sju år og mer en 7.000 mennesker er drept. Kamphandlingene har tiltatt i styrke etter at det forrige forsøket på fredsforhandlinger mellom maoistene og regjeringen brøt sammen i november 2001.

Begge parter i konflikten annonserte overraskene en gjensidig våpenhvilen 30. januar. Partene er enige om å møtes til forhandlinger, men foreløpig er verken tid eller sted for slike forhandlinger offentliggjort. Den framstående maoistlederen Baburam Bhattarai og minister i den nepalske regjeringen, Narayan Singh Pun er utnevnt som ledere for de respektive forhandlingsdelegasjonene.

Mer om CWINs fokus på "Barn i krig" finne på deres egne internettsider.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD