FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka >  Ungdom mot rus

Ungdom mot rus

Ungdomsorganisasjonen 4U i Sri Lanka arbeider målbevisst med rusforebyggende innsats. Nylig har medlemmer i Jaffna, Ampara og Batticaloa gjennomført en møterekke for å skape bevissthet rundt problematikken.
07.01.2010
Ellen Bjølseth

4U-klubb i Jaffna
4U-klubb i Jaffna
De unge som deltok på seminarene lærte å gjennomføre effektive tiltak mot alkohol, narkotika og røyking. Hensikten er å redusere konflikter som skyldes økende bruk av rusmidler, et kjent problem i by og bygd. Under gruppediskusjoner tok de opp aktuelle saker i sine respektive landsbyer og hva de som unge kan foreta seg for å begrense problemene. De var opptatt av å formidle kunnskapen til foreldre og yngre barn i landsbyene og vise hvilke manipulerende strategier alkoholindustrien benytter for å gjøre barn og unge til forbrukere.

Deltakerne var delt inn i grupper. Gruppene skulle fungere som rollemodeller og veiledere og opplyse alle i landsbyen om hvordan livet blir bedre uten bruk av alkohol, tobakk og narkotika.
 
Til kampanjen ble det produsert ulike plakater under slagordet "Kjenner du verdens elendighet?" Noen av plakatene framstilte elendighet forårsaket av alkohol som seksuell svakhet, svimmelhet, kvalme, tidlig aldring og magebesvær. På plakatene sto det også: ”Så du synes det er morsomt å drikke?”
 
Kampanjen med sitt slående budskap blir lagt merke til.

Tommelen opp for godt arbeid
Tommelen opp for godt arbeid

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD