FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2007 >  To Røde Kors-medarbeidere kidnappet og drept i Sri Lanka

To Røde Kors-medarbeidere kidnappet og drept i Sri Lanka

1. juni ble to Sri Lanka Røde Kors-medarbeidere kidnappet utenfor hovedjernbanestasjonen i Colombo. Sinnarasa Shanmugalingam (32) og Karthekesu Chandramohan (26), fra Batticaloa øst i landet, hadde deltatt på et Røde Kors-seminar og var på vei hjem da ukjente menn kom og truet og forlangte at de skulle følge med. Dagen etter ble likene av de to funnet i Ratnapura sørøst for Colombo.
06.06.2007
De to drepte
De to drepte
Disse kidnappingene og drapene er to av mange de siste månedene i Sri Lanka. ”De hvite kassebilene” er blitt et begrep på ukjente menn som slår til og tar med seg sivile som senere blir funnet drept eller som aldri kommer til rette. I noen tilfeller forlanges det løsepenger for de kidnappede.
 
De humanitære hjelpeorganisasjonene i Sri Lanka er sjokkert og har reagert meget sterkt på hendelsen. Fortsatt er de brutale drapet på 17 hjelpearbeidere fra den franske organisasjonen ”Aksjon mot sult” i august 2006 friskt i minnet. Organisasjonene beklager på det sterkeste det som har skjedd og forlanger at srilankiske myndigheter foretar en uavhengig granskning slik at de skyldige kan straffes. De ber også om at det blir satt i verk tiltak som sikrer de mange hjelpearbeiderne rundt i landet. Organisasjonene minner partene i den pågående konflikten i landet om at humanitære organisasjoner og deres ansatte er beskyttet av internasjonale lover og må respekteres.
 
FORUT-ansatte  i markeringen mot drap på hjelpearbeidere
FORUT-ansatte i markeringen mot drap på hjelpearbeidere
Onsdag ettermiddag ble det avholdt en stille demonstrasjon ved hovedjernbanestasjonen i Colombo der kidnappingene skjedde. Målet var å si ifra at kidnappinger og drap må stoppes og å minnes de drepte hjelpearbeiderne. Samtidig var det over hele landet to minutters stillhet kl. 16.00 for å vise respekt for de drepte og deres familier.
 
Stedlig representant for FORUT på Sri Lanka, Terje Heggernes, sier at FORUT er med på flere av markeringene og at alle FORUT-kontorer og biler over hele landet i dag vil bruke hvite flagg for å markere hendelsen. Samtidig uttrykker han sympati med de dreptes familier og sier at drap på hjelpearbeidere er totalt uakseptabelt og brudd på gjeldende internasjonale lover. – Internt har vi også iverksatt tiltak for å sikre egne ansatte når de skal ut på reise. Dette må aldri få skje igjen!
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD