FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka >  Tidligere LTTE-offiser tatt i ed som statsråd

Tidligere LTTE-offiser tatt i ed som statsråd

Lederen for den såkalte Karuna-fraksjonen, en utbrytergruppe fra LTTE, ble den 9. mars tatt i ed som minister uten portefølje i departementet for ”nasjonal integrering og forsoning” i Sri Lankas regjering. Regjeringen har nå 105 medlemmer.
10.03.2009
Ellen Bjølseth

Vinayagamoorthy Muralitharan er best kjent under sitt soldatnavn, oberst Karuna. Sammen med nesten 2000 av sine kampfeller meldte han seg nylig inn i SLFP – Sri Lanka Freedom Party – og kunne deretter bli utnevnt til medlem av regjeringen. Som leder i opprørsstyrkene brøt han forbindelsen med LTTE i 2004 etter å ha kommet på kant med LTTEs leder, Velupillai Prabhakaran. Avskallingen var medvirkende årsak til at tamilgeriljaen mistet kontrollen i øst.

Utbrytergruppen ble registrert som politisk parti, TMVP, og deltok i valget i 2008. Medlemmene er altså nå kollektivt opptatt som medlemmer av SLFP. Under fredsforhandlingene i 2001 foreslo Muralitharan (Karuna) en slags føderalstatsløsning for Prabhakaran, som reagerte med raseri.
 
- Han vil aldri gå med på en politisk løsning, og derfor valgte jeg å bryte med LTTE, sier Muralitharan. Som medlem av regjeringen tror han det er mulig å bidra til en fredelig løsning på den 25 år gamle konflikten.
 

Mange drept i selvmordsbombeangrep

Minst ti mennesker ble drept og 20 ble såret da en selvmordsbomber sprengte seg i luften under en seremoni i byen Akuressa sør i Sri Lanka i dag. Seremonien foregikk i en moské i forbindelse med feiringen av profeten Muhammeds fødselsdag. Enkelt medier melder om så mange som 20 drepte. Attentatpersonen kom på sykkel. En statsråd er blant de alvorlig sårede. I alt seks ministre deltok i prosesjonen.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD