FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Hjem >  Styrking av jenters selvtillit
CWINs ungdomsarbeid:

Styrking av jenters selvtillit

FORUTs partner i Nepal, CWIN, har et spesielt fokus på jenter. Jenter er svært utsatt i Nepal, og CWIN arbeider på mange fronter for å gi utsatte jenter beskyttelse.
19.03.2010
Morten Lønstad

Også mer ressurssterke skolejenter er med i opplegget som er rettet mot å gi dem økt selvtillit og kunnskaper om rettigheter gjennom et spesifikt ungdomsarbeid.

Jentegrupper er etablert i mange deler av landet, også i det relativt nye prosjektområdet Dolakha. FORUT var nylig i Dolakha og møtte en slik jentegruppe som hadde et tredagers helgeseminar i landsbyen Khopachagu. Nærmere tretti jenter i alderen 13-16 år deltok på seminaret. Jentene bor i ulike deler av distriktet, og siden Khopachagu bokstavelig talt ligger uveisomt til, må flere av jentene gå to, tre timer hver morgen og ettermiddag for å kunne delta på kurset.
 
Seminaransvarlig Chameli fra CWIN
Seminaransvarlig Chameli fra CWIN
- Disse jentegruppene består av skolejenter fra fire ulike skoler. De har som mål å fullføre videregående nivå, forteller Chameli fra CWIN. Hun er ansvarlig for opplegget på dette seminaret. Tema denne gangen var alvorlige problemstillinger som barneekteskap, voldtekt og trafficking. – Vi gir jentene kunnskap om trusler og farer de utsettes for og ønsker å bygge deres identitet og styrke deres integritet. Det er svært viktig å øke kunnskapene deres om hvilke rettigheter de har og motivere dem for høyere utdanning, sier Chameli.
 
Kumar Bhattarai, CWIN
Kumar Bhattarai, CWIN
FORUT samarbeider med CWIN og en bondeorganisasjon som heter Tuki i et samfunnsutviklingsprosjekt i Dolakha. Et av satsingsområdene er å forbedre utdanningsnivået, slik at barn og ungdom kan fullføre tolv års utdanning der de bor. Blant annet har prosjektet bidratt til å renovere en del skoler som ble ødelagt under borgerkrigen. Enkelte steder er det bygd nye skolebygg og kjøpt inn nye skolemøbler.
– Uten et tilbud i nærmiljøet vil ikke jenter få slik utdanning, fordi de ikke kan sendes ut av landsbyen når de er så unge, sier Kumar Bhattarai, CWINs prosjektleder for Dolakha-prosjektet.
 
Det var stor aktivitet under seminaret. Jentene deltok ivrig i gruppearbeidet, og det ble gitt fyldige presentasjoner som ble gjenstand for felles refleksjon og spørsmål.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD