FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2009 >  Stinn brakke!
REVYGJENGEN SPILLER FOR FORUT:

Stinn brakke!

Utenfor et stort telt ved Kapp Melkefabrikk på Toten vokser køen av publikummere mens ”Urbane Totninger” gjør seg klare. Det er 5. juli og den 39. og siste revyforestillingen denne sommeren. Billettinntektene for kvelden går til FORUT.
21.07.2009
Ellen Bjølseth

Dorthe Engh (t.v.) og Emma Martinsen Pedersen
Dorthe Engh (t.v.) og Emma Martinsen Pedersen
- Det er tredje gangen vi er her i sommer, smiler Dorthe Engh (14) og Emma Martinsen Pedersen (14). De to jentene bor på Kapp og får ikke nok av sommerrevyen som i år har solgt om lag 12 000 billetter til sin elleville blanding av lokale og nasjonale latterbomber. –Vi synes dette er kjempebra, og vi ler like mye hver gang sier de to jentene først i køen.

Sommerrevyen på Kapp sleivsparker til lokalmiljøet på Toten, men har også sin egen versjon av ABBA-filmen der sangen ”Waterloo” blir til ”Bøverbru”. Revyen har noen sterke sangnumre, mens ”Året fra A til Å” kanskje var noe av det aller morsomste målt ut fra latteren i salen.
 
”Urbane Totninger” består av revy- og humormakerne Gustav Nilsen og Paul Håvard Østby, som har fått med seg Ida Marie Ringerud og Sverre Fredrik Bø Nordheim på scenen. Sammen med et fire mann sterkt orkester (Jon Anders Narum, Håvar Gjestvang, Lewi Bergerud, Torbjørn Dyrud) har de etablert en revysuksess i hjembygda som trekker fulle hus i uke etter uke. – Helt fra start for tre år siden ville vi gjøre en innsats for andre også, og derfor tok vi kontakt med FORUT forteller Gustav og Paul. FORUT lanserte prosjektet med bygging av landsbyskoler i Sierra Leone, og dermed var et samarbeid i gang.
 
Urbane Totninger 2009 - revyartister og musikere
Urbane Totninger 2009 - revyartister og musikere
- Dette har blitt et fantastisk samarbeid, sier FORUTs kampanje- og markedssjef Ingvar Midthun. – På tre år har denne gjengen bidratt med nærmere 300 000 kroner til vårt arbeid, og i øyeblikket er de vår største private bidragsyter.
 
- Nå inviterer FORUT to fra revyen til prosjektbesøk i Sierra Leone, hvorfor?
- Samarbeidet har gått i tre år og vi ønsker å styrke båndene mellom revygjengen og FORUT. Vi bygger levende skoler med hundrevis av elever for pengene fra revygjengen, og det er viktig å vise fram de konkrete resultatene av dette. I tillegg ønsker vi å hente mer ut av samarbeidet ved at de to som blir med kan gi oss innspill og kommentarer til vårt informasjons- og kampanjearbeid. Vi kan helt sikkert lære noe av de to humoristene som blir med til Sierra Leone i mars 2010!
 
Takk for i år. Stående applaus etter siste forestilling
Takk for i år. Stående applaus etter siste forestilling
Den 39. og siste forestillingen gikk utmerket og med stormende applaus fra et fullsatt revytelt som også hadde ekstra sitteplasser plassert i midtgangen. Etter forestillingen var Dorthe og Emma strålende fornøyd, også med tanke på at alle billettinntektene denne kvelden går til FORUT. – Vi vet at pengene går til barn i andre land, og det er flott, sier de to før de rusler hjem i sommerkvelden.
 
SISTE: Årets sommerrevy skaffet over 100 000 kroner til FORUT i år. Takk for en fantastisk innsats og velkommen til ny sommerrevy på Kapp neste sommer!
 
Les mer om revygjengen på ww.urbanetotninger.no
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD