FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Hjem >  Sri Lankas regjering sier opp våpenhvileavtalen

Sri Lankas regjering sier opp våpenhvileavtalen

Onsdag 2. januar meldte regjeringen i Sri Lanka at den formelt trakk seg fra våpenhvileavtalen med tamiltigrene (LTTE). Fra norsk side uttrykkes det stor bekymring over utviklingen.
03.01.2008
Ellen Bjølseth
- Jeg beklager at regjeringen går til dette alvorlige skrittet, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.  
- Dette kommer på toppen av en utvikling med stadig flere og mer brutale voldshandlinger fra begge parter, og jeg er dypt bekymret for at volden og krigen nå trappes ytterligere opp. 
Oppsigelsen av avtalen vil i første rekke berøre den nordiske observatørstyrken SLMM, ettersom den har sitt mandat fra avtalen. Dermed kan det bli nødvendig å trekke styrken tilbake. 
Det har hittil ikke kommet noen respons fra tamiltigrene, men både politi og sikkerhetsstyrker er i høy beredskap.
FORUT følger utviklingen nøye, men har ingen umiddelbare planer om å endre noe på virksomheten i landet. Det humanitære arbeidet har til tider vært hindret på grunn av sammenstøtene mellom de stridende partene. I nordområdene har luftangrep og restriksjoner på transport av byggematerialer gjort at FORUT måtte stoppe arbeidet for en stund og enkelte ganger har vært nødt til å betale tredobbelt pris på materialene. Til tross for tilbakeslag på grunn av operative utfordringer har FORUT så godt som fullført alle gjenopppbyggingsprosjektene i etterkant av tsunamien, og det langsiktige arbeidet går videre. En eventuell opptrapping av konflikten vil selvsagt kunne føre til innskrenking av virksomheten.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD