FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Nepal >  Spennende valg i Nepal

Spennende valg i Nepal

Torsdag 10. april blir det valg til ny nasjonalforsamling i Nepal. Valget er en viktig del av fredsprosessen, som startet da maoistene ga opp sin væpnede kamp.
07.04.2008
Ellen Bjølseth

De tidligere opprørerne er medlemmer av interimregjeringen og deltar i valget. FNs fredsdelegasjon i landet har nå bedt dem slutte med å true velgere og medlemmer av andre partier i innspurten av valgkampen. FN-delegasjonen hevder at også andre partier har brutt vanlige valgkampregler og har kritisert partiene for å benytte barn i valgkampen.

 

FORUT-partner på banen

På forhånd var alle partier blitt enige om valgregler som blant annet slo fast at ”Ingen barn må tas med i demonstrasjonstog, på valgmøter eller på annen måte involveres i valgkampen eller i valgkampaktiviteter”. Likevel har partiene brutt denne regelen, hevder FORUTs samarbeidspartner i Nepal, CWIN, i en pressemelding. Her oppfordres pressen til å være ekstra på vakt og ta hensyn til barns rettigheter så de ikke blir misbrukt i valgkampen. Se her: CWIN-opprop.

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD