FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Hjem >  Skoleløpet i gang igjen

Skoleløpet i gang igjen

Påmeldingene til årets Skoleløp er så smått begynt å komme. Tiltaket er forholdsvis nytt og er i en oppbyggingsfase. Invitasjonen har gått ut til utvalgte fylker. Neste skoleår vil alle skoler i landet bli invitert med.
03.09.2009
Ellen Bjølseth

Fellesstart på Frydenlund skole
Frydenlund skole har deltatt før
Til nå er 19 skoler påmeldt. I forrige skoleår deltok 39 skoler med til sammen 6500 elever, og resultatet ble 650 000 kroner til aksjonen. Pengene brukes til utdanningsprosjekter i Namibia og Sierra Leone. I inneværende skoleår vil også barn og unge i Sri Lanka nyte godt av de innsamlede midlene. Aksjonen er et samarbeid mellom Namibiaforeningen og FORUT.

– Gjennom skoleløpet ønsker vi å vise norske barn at vi samarbeider med andre. Vi samler ikke penger for å gi det som veldedighet til hjelpeløse. Vi samarbeider med ressurssterke mennesker som skal gjøre jobben sjøl med hjelp fra oss. Vi ønsker å få norske barn til å reflektere over slike ting, sier Ingvar Midthun, prosjektleder i FORUT til avisen Østlendingen.

Ordfører Iddberg og FORUTs markedskoordinator, Brita Staal
Ordfører Iddberg og FORUTs markedskoordinator, Brita Staal
Ordfører Bjørn Iddberg i Gjøvik gir gjerne sin støtte til aksjonen. - I Gjøvik bygger vi selv nye skoler om dagen og kan bidra til at våre elever får øynene opp for at barn i andre deler av verden ikke kan ta for gitt at de har en skole å gå til.

Skoleløpet 2009 har ikke noen egentlig start- eller sluttdato, men er fleksibelt lagt opp slik at flest mulig skoler og elever får anledning til å delta. Skoler som ikke har mottat noen invitasjon, må gjerne melde seg på. Det kan dere gjøre her.

Mer informasjon om Skoleløpet finner du her: Skoleløpet

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD