FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Skoleløpet >  SKOLELØP FOR AFRIKA 2007
Tusen takk til alle som bidro til at Skoleløp for Afrika! ble så vellykket i 2007!

SKOLELØP FOR AFRIKA 2007

Høsten 2007 var åtte skoler i Innlandet med på skoleløpet, og vi fikk inn 307 645 kroner til utdanning for barn i Sierra Leone og Namibia. Sammen sørger vi nå for at flere barn får en skole de kan gå til hver dag. Snakk om flott innsats!
28.04.2008
Ingvar Midthun

 

Mobil skole
Mobil skole
Namibiaforeningen
driver en mobil teltskole for barn i Kunene i det nordvestlige hjørnet av Namibia. Disse nomadene hadde knapt noe skoletilbud før teltskolen ble etablert, og nå er denne skolen landets største.
Med penger fra skoleløpet blir innsatsen i dette området videreført og utviklet videre neste år, og det planlegges en ny teltskole i regionen.
 
 
Skoleåpning i Sierra Leone
Skoleåpning i Sierra Leone
FORUT
var i oktober 2007 på prosjektbefaring i Sierra Leone og deltok på åpningen av fem skoler vi bygget i 2007. Dermed er 14 skoler ferdigbygget, og fem gjenstår. Med penger fra skoleløpet skal FORUT nå fortsette med byggingen av de fem siste skolene i 2008. Hver av skolene har plass til anslagsvis 200 elever, og dermed har FORUT snart fullført skolebygg med plass til om lag 5000 elever. FORUT er nå i gang med planleggingen av nye prosjekter i Sierra Leone. Et sentralt element skal fortsatt være utdanning for barn og unge i landet.
 
I prosjektet inngår også bygging av helsestasjoner og bedre helsekontroller av barn.
 
 
En grundigere prosjektrapportering og regnskap i henhold til NORADs regler og retningslinjer kan fåes ved henvendelse til organisasjonene.
 
 
Deltakerkolene får boka ”Eventyr fra jordens hjerte” som takk for innsatsen. I denne flotte eventyrboka finnes det eventyr og sagn fra hele verden. Velkommen til nytt skoleløp høsten 2008!

 
Hilsen Namibiaforeningen (www.namibiaforeningen.no) og FORUT ( www.forut.no )
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD