FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 1/2006 >  Se hva jeg kan!

Se hva jeg kan!

Håndsydde dokker, broderier, patchwork og blinkende lyspærer var noe av det som var utstilt i kommunehuset i byen Puttalam 12 mil nord for Colombo da FORUT i samarbeid med FNs høykommissær for flyktninger arrangerte en utstilling som avslutning på arbeidstreningskurs for kvinner og ungdom.
09.01.2006
Runa Heggernes
Arbeidstreningskurs
Bishrul Hafi Memorial Hall var fylt til trengsel da 575 stolte kvinner og ungdom hadde avslutningsutstilling for arbeidstreningskursene de har deltatt på i Puttalam nylig. For tredje år på rad har FORUT i samarbeid med FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR, arrangert arbeidstreningskurs for interflyktninger i området. Kvinnene og ungdommene som har deltatt på et fire måneders kurs i blant annet søm, brodering, brudepynting og produksjon av
TV-antenner, er blant de fattigste, og målet er at kursene skal hjelpe dem til å skaffe seg et levebrød. På kurset har de også lært hvordan de kan starte forretningsvirksomhet i sitt nærområde og fått veiledning i lederskap og hvordan takle problemer som vil oppstå.

Mulighet for et bedre liv
Utstillingen viste at mange hadde fått ny kunnskap og nye ferdigheter, og salget av produktene som var utstilt gikk bra. Statens øverste representant i Puttalam distrikt, H.M. Herat, uttalte på åpningen av utstillingen at dette er et svært viktige kurs for deltakerne. Gjennom kursene kan enker, kvinner som har aleneansvar for familiene sine og ungdom som bor i fattige landsbyer få en sjanse til å skape et bedre liv for seg og sine familier.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD