FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

«Sangen om Yebo»

Fem år gamle Yebo vil vise norske barn hvordan det er å være barn i en landsby i Sierra Leone. I motsetning til norsk hverdag er livet enkelt, men det er rikt på innhold. I august er FORUT klar med sin nye barneaksjon, «Sangen om Yebo».
FORUTs viktigste informasjons- og innsamlingskampanje siden 1988. Siden den gang har en halv million barn i norske barnehager og småskoletrinn deltatt i ulike aksjoner og lært om hvordan barn i FORUTs prosjektland lever. I august er FORUT klar med sitt niende opplegg, og det forventes at 1000 barnehager med tilsammen 50 000 barn vil delta til høsten.

Fokus rettes mot Sierra Leone, som er verdens fattigste land. Hovedpersonen i opplegget er den fem år gamle jenta Yebo, som bor i landsbyen Mabongisseh noen mil sørøst for hovedstaden Freetown. FORUT har arbeidet i Sierra Leone siden 1989, men fra 2004 utvides aktiviteten. Organisasjonsbygging, helse og utdanning er sentrale elemener i FORUTs prosjekter i landet.

Barnehagene som deltar tilbys en omfattende informasjonspakke helt gratis. Den består av video, faktainformasjon, aktivitetstips, plakater, en CD med musikk, plakater, spill, fortellinger, eventyr og mye mer. Gjennom møtet med Yebo og hennes kultur vil norske barn lære om verden rundt seg, at noen mennesker har det vanskeligere enn oss og at barns oppvekstvilkår og muligheter er totalt forskjellige i Norge og Sierra Leone. Alle barnehagene som deltar gjennomfører en lokal innsamlingsaksjon og støtter derigjennom FORUTs arbeid i Sierra Leone. Blant annet skal FORUT bygge et helsesenter i Yebos landsby Mabongisseh.

FORUT har fått meget gode tilbakemeldinger fra barnehagene på sine tidligere opplegg. FORUTs barneaksjon skaper engasjement, flerkulturell forståelse og solidaritet, og er et viktig redskap for barnehagene i arbeidet med å forebygge fremmedfrykt og fordommer.

Meld deg på barneaksjonen ved å klikke på knappen til høyre:

Les også:

Her er noen smakebiter fra en dag i Yebos liv med rishøsting, matlaging og dans:







Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD