FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

3/2005 >  Samfunnshus og fiskebåter overrakt

Samfunnshus og fiskebåter overrakt

FORUT i Vanni, nord i Sri Lanka, har nylig overrakt et ferdigstilt samfunnshus i Swamithoddam transittleir og ni fiskebåter i Putamatalen, begge i Mullaitivu-distriktet.
21.07.2005
Trond Botnen
Samfunnshus: Høytidelig åpning av det nye samfunnshuset.
Dette området ble ekstra hardt rammet av tsunamien. I transittleiren har FORUT stått for utdeling av nødhjelpsutstyr (ikke mat) og har bygget toaletter for hele leiren. Med overrekkelsen av samfunnshuset er FORUTs innsats avsluttet i denne leiren, men arbeidet fortsetter i andre landsbyer. De som bor i Svamiathoddam transittleir kommer alle fra Silawatte og Thiunagar, to landsbyer som ble fullstendig utslettet. FORUT arbeidet i landsbyene fra 2002 med husbygging, sysselsetting og bistand til å oppnå fulle rettigheter for beboerne. Arbeidet var sluttført, men nå er det bare å starte fra nytt igjen.

Fiskeutstyr reddes: Fiskere forsøker å redde utstyr etter tsunamien
I samarbeid med en lokal organisasjon er FORUT i gang med å reparere 200 påhengsmotorer og 50 fiskebåter i dette distriktet. Båtene som ble overrakt i Putamatalen var de ni første som var ferdigstilt. Fra før var 45 motorer klargjort. Resten av båtene og motorene vil bli ferdige i løpet av tre måneder.
dot

Neste artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD