FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2003 >  Samarbeid mellom mottak og nærmiljø

Samarbeid mellom mottak og nærmiljø

På vårparten i år tok Furnes Menighet kontakt med Vigdis Løndal, den nye lederen av avdelingen for enslige mindreårige ved FORUTs asylmottak på Ringsaker. Menigheten hadde et ønske om å gjøre noe for ungdommene på mottaket, og søkelyset ble satt på de elleve jentene på avdelingen, som i motsetning til guttene hadde lite å fylle fritiden med.
26.11.2003
Vigdis Løndal
Baking: Solvor Stensby fra Furnes hjelper Hawi og Ruth med baksten.
Koordinatoren ville gjerne at jentene skulle få et tilbud utenfor mottaket, la dem lære noe nyttig og samtidig få møte nordmenn slik at de kunne bli bedre i norsk. Grethe Heggelund i menighetsrådet tok med seg utfordringen til Furnes Røde Kors, der hun er styremedlem. Resultatet ble et vellykket prosjekt mellom Furnes Røde Kors, Bygdekvinnelaget, Husflidslaget og mottaket. I tolv uker denne høsten har jentene fra Etiopia og Somalia vært ute i lokalsamfunnet. Mandagskvelder har driftige damer i Husflidslaget lært dem strikking, hekling bruk av symaskin. Tirsdagskveldene har de vært sammen med Bygdekvinnelaget og Røde Kors på skolekjøkkenet ved Furnes ungdomsskole. Her har det vært full aktivitet med tillaging av norsk mat til stor glede og tilfredshet for alle.

De ansatte på mottaket gleder seg over større trivsel og aktivitet blant jentene. De har tilegnet seg mye ny kunnskap, knyttet vennskapsbånd med kvinnene i bygda, og med norskkunnskapene går det stadig bedre. Tilbakemeldingene fra de involverte er utelukkende positive. Det er blitt et svært vellykket samarbeid der folk i nærmiljøet har stilt sin tid og sine ressurser til disposisjon for jentene ved mottaket til gjensidig glede og nytte.

Strikking: Mihert og Samrawit fra Etiopia har tatt strikkepinnene fatt.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD