FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

1/2003 >  Praksisreise til Sri Lanka

Praksisreise til Sri Lanka

Oslo kommunes flyktningetat vil i samarbeid med FORUT og Redd Barna gjennomføre en organisert praksisreise til Sri Lanka sommeren 2003. Seks til åtte enslige srilankere i alderen 18-22 år vil få anledning til å bo og arbeide ved ulike bistandsprosjekter drevet av de to organisasjonene.
10.03.2003
Bakgrunnen for prosjektet er den pågående fredsprosessen i Sri Lanka og flyktningers ønske om å bidra i gjenoppbyggingsarbeidet i hjemlandet. Deltakerne får ved å delta i prosjektet ikke bare muligheten til å treffe igjen familie og gamle venner, men også muligheten til å knytte nye kontakter. Dette er erfaringer som vil være nyttige i forhold til den enkeltes fremtidige skolegang og arbeid både i Norge og Sri Lanka.

Selve oppholdet i Sri Lanka knyttes til lokale bistandsprosjekter i regi av FORUT og Redd Barna i Vavuniya og Batticaloa. Deltakerne skal bo og jobbe i nærheten av hverandre og vil få tett oppfølging av lokale representanter. En viktig del av reisen og oppholdet er å treffe igjen familie og venner. På sikt håper man at disse unge menneskene kan bli en ressurs i gjenoppbyggingen av hjemlandet.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD