FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 1/2006 >  "Please give us peace"

"Please give us peace"

Etter snart fire år med våpenhvile mellom den srilankiske regjeringen og den tamilske frigjøringsorganisasjonen LTTE, har desember vært preget av mange og tildels alvorlige brudd på denne både nord og øst i landet. Men fredshåpet lever fortsatt hos mannen i gata.
02.01.2006
Runa Heggernes
Førstesidene på flere aviser i Sri Lanka bringer i dag bilder og artikler hvor mennesker ber om fred i året vi nå går inn i. Religiøse ledere fra ulike trossamfunn oppfordrer partene i konflikten til å komme sammen å finne en løsning på Sri Lankas store problem. Biskopen i Jaffna, Thomas Saundaranayagam, sa i sin nyttårstale at han ber for fred i det nye året og han håper at alle srilankere ikke skal frykte krig og ødeleggelser i månedene som kommer. Biskopen ber begge parter holde seg til den inngåtte våpenhvileavtalen og ta opp igjen fredsprosessen slik at tamilenes rettferdige krav kan komme fram. Også ved de buddhistiske templene rundt i landet meldes det at tusener av mennesker ofret blomster og tente lys for fredshåpet 1. nyttårsdag.

Norge fortsatt med
Ønske om fred i 2006 kommer også fra det internasjonale samfunnet, og det meldes at Norges bistandsminister og tidligere spesialrådgiver for Sri Lanka, Erik Solheim, bekrefter at han kommer til Sri Lanka 23.-26. januar for å møte begge partene i den tjue år lange konflikten. Målet er å få partene tilbake til forhandlingsbordet.

Terje Heggernes, FORUTs stedlige representant i landet, sier i en kommentar at han har vært svært bekymret over utviklingen de siste ukene og at han nå sterkt håper at partene kommer fram til enighet slik at forhandlinger igjen kan starte. Sri Lankas innbyggere både trenger og fortjener fred.
dot

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD