FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Rusgifter og utvikling Krisehåndtering og rehabilitering Kvinner og likestilling Barnerettigheter Informasjonsvirksomhet Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Temaer > Rusgifter og utvikling >  Partnere i verdensklasse

Partnere i verdensklasse

- Det er mange inntrykk vi sitter igjen med etter å ha samlet FORUTs partnere til et ukelangt program i Malawi. Stolthet over våre partnerorganisasjoner er kanskje det aller sterkeste inntrykket. CWIN, APSA og CWC i Nepal og India er rett og slett barnerettighetsorganisasjoner i verdensklasse.
09.01.2009
Dag Endal

Dette sier FORUTs utenlandssjef Ståle Stavrum, etter den årlige ADD-konferansen som denne gangen ble gjennomført i Malawi. Som navnet sier, er hovedfokuset på disse møtene ADD: Alcohol, Drugs and Development, men samlingene gir også en anledning til å rapportere om andre sider av virksomheten hos våre partnere.

Samlet til konferanse. I midten Malawis innenriksminister.
Samlet til konferanse. I midten Malawis innenriksminister.
Stavrum sier at FORUT legger stor vekt på disse årlige samlingene. - Vi ønsker å være en lærende organisasjon, der partnerne gjensidig styrker hverandre gjennom å utveksle kunnskap og erfaringer. Da må vi møtes! Og helst enda oftere enn vi gjør i dag. Hver av organisasjonene sitter på så mye kompetanse at noen få felles konferansedager hvert år ikke på langt nær gir mulighet for å komme gjennom alle tema. Samtidig må vi se på andre måter for intern kommunikasjon og læring. Studieturer, nettmøter, e-post, regionale møter er alternativer vi nå vurderer.
 
Under ADD-samlingen i år var Malawi for første gang bredt representert, i tillegg til at den malawiske regjering ble første regjering som deltar på slike samlinger med sin innenriksminiser, Ernest Malenga. I alt deltok 28 deltakere fra 14 organisasjoner og sju land.

FORUTs flinke partnere
FORUTs flinke partnere

Mye kompetanse er samlet i denne gjengen av representanter for FORUTs partnerorganisasjoner. Fra venstre: Ethel Banda fra Speiderpikeforbundet i Malawi (MAGGA), Pubudu Sumanasekera fra ADIC i Sri Lanka, Kavita Ratna fra CWC i India, Lakshapathi fra APSA i India, Lucinda Amara fra FORUT Sierra Leone, Shubha Pokarel og Sumnima Tuladhar fra CWIN i Nepal, Shakya Nanayakkara fra FORUT i Sri Lanka og Mary Ngwale, MAGGA Malawi.

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD