FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Hjem >  Opprop fra humanitære organisasjoner

Opprop fra humanitære organisasjoner

Humanitære organisasjoner i Sri Lanka gir uttrykk for dyp bekymring og ber om trygg korridor for sivilbefolkningen, som er innesperret i Mullaitivu
02.02.2009

Denne pressemeldingen ble i dag sendt ut fra humanitære organisasjoner i Sri Lanka:

Kraftige kamphandlinger mellom regjeringsstyrkene og LTTE i Vanni-regionen nord på Sri Lanka har forårsaket død og lemlestelse blant sivilbefolkningen som er innesperret i området. Opptrapping av fiendtlighetene mellom regjeringsstyrkene og LTTE de siste dagene har ført til en betydelig økning i antatt skadede og drepte.
 
De humanitære organisasjonene er dypt bekymret over skjebnen til de antatt 250 000 internt fordrevne i Vanni. I tillegg til bekymring for deres fysiske sikkerhet, har tilgang til helsetjenester og annen assistanse blitt begrenset ettersom kamphandlingene legger store hindringer i veien for tilførsel av helt nødvendige matrasjoner og medisiner og har forverret den på forhånd uholdbare situasjonen når det gjelder tilfluktssteder, drikkevann og sanitære forhold. Fortsatt hindrer LTTE sivilbefolkningen i å ta seg ut av området og nekter dem derved retten til å søke trygghet andre steder i landet.
 
De humanitære organisasjonene oppfordrer regjeringen og LTTE til å prioritere sivilbefolkningens sikkerhet og trygghet. Vi ber regjeringen og LTTE om å respektere den 32 km² store sikkerhetssonen inne i Vanni, som myndighetene proklamerte torsdag 22. januar. Den siste uken har folk beveget seg inn i dette området, men det fortsetter å komme rapporter om beskytning og kamphandlinger i sonen.
 
Vi oppfordrer LTTE til å tillate full bevegelsesfrihet for alle sivilister og la dem som ønsker det trygt få lov til å forlate konfliktområdet. Vi ber myndighetene sørge for god informasjon til sivilbefolkningen om sikre ruter ut av konfliktsonen, med internasjonalt sikrede humanitære korridorer som gir sivilbefolkningen den trygghet de trenger for å komme seg ut av konfliktområdet og søke beskyttelse.
 
Vi ber også den srilankiske regjering om å sikre mottak av befolkningen i overensstemmelse med internasjonale standarder.
 
FN, Sammenslutningen av humanitære organisajoner, ASB, Acted, CARE, Det danske flyktningråd, FORUT, Handicap International, Oxfam GB, Det norske flyktningråd, Sarvodaya, Save the Children Fund, Sewa Lana, Solidar, World Vision, WUSC, ZOA Refugee Care

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD