FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

 Omis får nye venner

Omis får nye venner

Til høsten fortsetter fortellingen om Omis fra Nepal. Den lille gutten forteller hvordan han kom på barnehjem og hva han opplever på jakten etter "den avskyelige snømannen". Invitasjonen sendes ut til barnehager i hele landet. Her presenteres barneaksjonen.

Her ser du invitasjonsbrosjyren for barnehager (pdf, 2,6 Mb)

Her ser du invitasjonsbrosjyren for skoler (pdf, 2,6 Mb)

Bli med til fjellandet Nepal og møt Omis, som bor på barnehjem sammen med hundre andre barn fra fem til atten år. Omis tenker tilbake på tiden da han og vennen Dalbir bodde på gata i hovedstaden Katmandu og levde av å plukke søppel. Han får også noen spennende opplevelser som å dra til fjells på jakt etter "den avskyelige snømann", som han kaller Yeti. 
 
"Omis får nye venner" er et aksjonsopplegg for barnehagen og 1. - 4. klasse
 

Spennende og eksotisk

Aktivitetsmateriell
På ferden fra livet på gata til barnehjemmet utenfor byen opplever Omis og Dalbir mye, der både elefanter og apekatter er med. De får også bli med på en spennde reise gjennom jungelen til fjellheimen i Nepal. Vi får innblikk i helt andre levekår enn barn i Norge er vant til. Målet er å skape nysgjerrighet, toleranse og forståelse som fremmer empati og fører til vennskap og solidaritet fremfor stakkarsliggjøring, håpløshet og ”synes-synd-på-følelsen”.
 

Solidaritet i praksis

Gjennom å delta i FORUTs barneaksjon får norske barn vist engasjement og solidaritet med barn et helt annet sted i verden. Aktivitetsopplegget er kostnads-fritt, men deltakerne forplikter seg til å gjennomføre en innsamlingsaksjon.
 

Formålet

Overskuddet av innsamlingen går blant annet til barnehjem og opplæringssentre som drives av FORUTs samarbeidspartner i Nepal, CWIN. Hundrevis av barn i andre av FORUTs samarbeidsland vil også nyte godt av pengene fra aksjonen.
 
 
 
 
 

Innsamlingen

Barnehagen eller klassen bestemmer selv hvordan innsamlingsaksjonen skal foregå. Dere kan kombinere flere løsninger:
• Lag egen innsamlingsaksjon, kafé, selvlagde produkter m. m.
• Bestill FORUTs salgspakke med spennende varer fra land i sør. FORUT tar usolgte varer i retur.
• Bestill FORUTs startpakke for basar. Pakken inneholder av 1000 lynlodd à kr 3,- og 10 spennende gevinster. Barnehagen supplerer med egne premier.
 

Fargerike salgsvarer gir gode inntekter til barneaksjonen!

 
Symbolske vennebånd og mange flere fine og varierte basar- og salgsprodukter er produsert for FORUT blant annet i Nepal.

 

Utdanningsforbundet anbefaler FORUTs barneaksjon

"Vi har blitt kjende med Yebo frå Sierra Leone, Vasana frå Sri Lanka og no kan barn i Norge sjå fram til å oppleve Omis i Nepal. Leik og lær, det er ein god måte å sjå og å oppleve korleis menneske i andre deler av verda har det. FORUTs barneaksjon skaper på denne måten engasjement og aktivitet, eit viktig engasjement hos barn og vaksne her heime for barn i Sør. Solidaritet i praksis. Eg tilrår alle barnehagar om å følgje Omis frå livet som gategutt til barneheim og skule. Barneaksjonen til FORUT er ein god måte å opne barnesinnet på, og å lære om andre livsvilkår for små og store rundt om i verda."
Helga Hjetland, Utdanningsforbundet
 
 

Spennende samarbeid med Geirr Lystrup
 

Visesangeren Geirr Lystrup lhar aget nå sin tredje barneplate for FORUTs barneaksjon. "Sangen om Omis" avslutter serien som startet med "Sangen om Yebo" (Spellemannprisen for beste barneplate i 2005) og "Sangen om Vasana". Tekstene og notene har fått plass i en nylig utkommet barnesangbok sammen med andre sanger beregnet på barn. Du kan lese mer om dette på - www.lystrup.no 

 

  

 

dot

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD