FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Nytt regionkontor i Killinochchi

FORUTs regionkontor i Vanni-området nord i Sri Lanka har nylig flyttet inn i nye lokaler i Killinochchi. Huset er fremdeles under bygging, men når tiden er inne, vil de ansatte få godt med plass å jobbe på.
Kontor: FORUTs nye kontorbygg i Killinochchi.
foto: Astri Lund Eriksen
Kontorlokaler og husvær kan være et problem i det krigsrammede Vanni-området der mange hus er ødelagt av krigshandlinger. FORUT har holdt hus flere forskjellige steder, men har nå bygd sine egne lokaler.

Da vi ankommer det nye kontorbygget er det ikke mye som tyder på at det skal være menneskelig aktivitet her. Det er nesten så vi tror har havnet i feil gate. Her ligner det mer en stor byggeplass enn en kontorbygning.

Men når FORUTs prosjektleder, Arne Follerås, møter oss, guider han oss til baksiden av bygget. Der er den midlertidige inngangen. Det er ca. to uker siden FORUTs regionkontor i Vanni-området flyttet fra Selvanagar til 55 Mile Post i Killinochchi sentrum. Gaten er blitt døpt om til Abby Road etter Folleras’ amerikanske kone. Når vi er kommet innenfor, ligner det mer på et kontor: viftene blåser for fullt, og papirer ligger strødd utover bordene. Telefonen og datamaskinene surrer og går.

Totalt er det ca femten ansatte her, men på grunn av Maha Sivarathri, en hinduistisk helligdag, er det få som er på jobb i dag.

De femten ansatte deler tre rom, men dette er bare midlertidig, for etterhvert skal hele bygget bli deres. Kantinen er ferdigbygd, men foreløpig brukes den som kontorområde. Ingen vet helt når resten av bygget blir innflyttingsklart. Blant annet på grunn av tsunamien tar byggingen lengre tid enn forventet, men staben regner med at om et halvt års tid er hele bygget ferdig. Follerås har selvfølgelig eget kontor, men det brukes også som lager. Follerås forteller at det ikke er mange dager siden telefonforbindelse ble tilkoblet, men så er det heller ikke så lenge siden det ble lagt opp telefonforbindelse til det LTTE-kontrollerte Killinochchi i det hele tatt.

De ansatte trives, sjøl midt oppe i byggeprosessen, og når byggingen er ferdig vil FORUTs ansatte få et funksjonelt kontorbygg som legger forholdene til rette for videre innsats i Vanni-området.

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD