FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Nytt kontor i Vanni

En av de siste oppgavene til avtroppende stedlig representant i Sri Lanka, Paul Henrik Kielland, var å foreta den offisielle åpningen av FORUTs nye distriktskontor i Vanni den 8. juni. Under åpningsseremonien var også fylkesmannen i Vanni til stede.
Blomsterkrans: til fylkesmann Rasanayaham (blå skjorte) og Paul Henrik Kielland
foto: Priya Shankar
Kontorbygningen er bygget i tradisjonell Jaffna-stil og vil huse både regionkontoret for Vanni og distriktskontoret for Killinochchi, nord i Sri Lanka. I alt 27 medarbeidere vil få sin arbeidsplass her. Bygget har fått et romslig auditorium og et undervisningsrom slik at man enten kan ha to kurs på samme tid eller inntil 80 kursdeltakere på en gang. Administrativ leder av kontoret er Arne Follerås.

Dagen etter åpnet Follerås et samfunnshus og en barnehage i en transittleir i det samme distriktet. Det markerte også avslutningen på FORUTs engasjement i transittleiren, der FORUT blant annet har bygget 65 toaletter og har sørget for utdeling av nødhjelpspakker. FORUT starter nå arbeidet med å organisere de permanente bygningene for disse landsbyboerne.

- Vi er bekymret over den ulike behandlingen av krigsflyktninger og tsunamiflyktninger, sier Arne Follerås. - Derfor starter vi nå prosjekter i en landsby som er delvis ødelagt av tsunamien. For å unngå konflikt innad i landsbyen gir vi også assistanse til folk som er rammet av krigen, men ikke av tsunamien.

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD