FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter >  Nytt hjem for Omis og Dalbir

Nytt hjem for Omis og Dalbir

I første uke av oktober gikk FORUTs studietur 2009 av stabelen. Et høydepunkt på turen var å treffe de to småguttene, Omis og Dalbir, som er gjennomgangsfigurer i FORUTs barneaksjon.
14.10.2009
Ellen Bjølseth

 Foto: Hans A Hals

Fra venstre: Alice Jenssen, Dalbir, Omis og Britt Steen
Fra venstre: Alice Jenssen, Dalbir, Omis og Britt Steen
Bare et par uker før studieturgruppen landet i Katmandu, var guttene blitt flyttet fra Pasthali-barnehjemmet til et nytt barnehjem inne i byen. Årsaken var at de var blitt for store til å være på Pasthali, et hjem som er mest for jenter, men som også har små gutter boende. FORUTs samarbeidsorganisasjon i landet, CWIN, mener det er riktigst at gutter og jenter bor hver for seg når de nærmer seg puberteten.
 
Etter et hyggelig besøk på Pasthali-hjemmet, som ligger landlig til utenfor storbyen, gikk turen til Sunrise Home for å treffe guttene. Egentlig skulle de ha vært på skolen da vi kom, men de var hjemme for anledningen og ventet på oss sammen med noen få andre. Det var to svært alvorlige gutter som møtte oss og tok imot medbrakte gaver fra gjestene. For lærer og rektor ved Tverlandet skole i Leirfjord, Alice Jenssen, og styrer ved Maurtuva barnehage i Bø i Telemark, Britt Steen, ble det et betydningsfullt møte. De syntes de kjente Omis og Dalbir fra før etter å ha arbeidet med barneaksjonen sammen med barna på skolen og i barnehagen hjemme i Norge. For dem var det viktig å få med seg både bilder og inntrykk hjem igjen og formidle til barna ”sine” den store opplevelsen det var å møte guttene.
 
Guttenes nye hjem
Guttenes nye hjem
Kontrasten mellom det åpne landskapet ute i Pasthali og det mer innestengte gårdsrommet på Sunrise-hjemmet var stor. Heldigvis var det noen varme mennesker der blant de voksne, særlig en kvinne som hadde påtatt seg et spesielt ansvar for en psykisk utviklet gutt i tenårene. Savnet etter vennene på Pasthali-hjemmet vil forhåpentligvis bli mindre etter hvert som Omis og Dalbir blir bedre kjent med de andre guttene på Sunrise. De har hverandre og de har tryggheten ved å vite at Sunrise vil være hjemmet deres til de er store nok til å klare seg selv. Det aller beste er at de har CWIN i ryggen. Den organisasjonen fortsetter oppfølgingen av barna til de er sikre på at de kan stå på egne ben. Svært mange av barna som har vært under CWINs omsorg kommer tilbake og gjør en innsats som frivillige medarbeidere. Dette er gode ringvirkninger som bringer håp og optimisme for en bedre fremtid for hele Nepal.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD