FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Ny tilværelse for Tranberg mottak

Tranberg statlig mottak for asylsøkere på Gjøvik flyttet i vår inn i nye lokaler i internatbyggene til Øverby kompetansesenter. Ved flere andre mottak er det også endringer. Det er vaktskifte på Lillehammer og Isebakke i Halden legges ned.
Tranberg statlig mottak for asylsøkere på Gjøvik har vært på flyttefot i vår. Fra en kummerlig tilværelse i det fordums flotte, men nå, akk så nedslitte anlegget på Tranberg, har mottaket overtatt internatbyggene til Øverby kompetansesenter. I likhet med Tranberg har Øverby en beliggenhet og en utsikt som kan ta pusten fra de fleste, men for beboerne er det enda mer viktig at de er blitt innkvartert i moderne, pene lokaler i hybelbygg og små internatenheter. Flyttingen er et lyspunkt i en ellers traurig tilværelse der livet står på vent og fremtiden er usikker.
Flyttes: Det var godt å flytte fra den gamle, nedslitte låven på Tranberg til det moderne anlegget på Øverby med praktfull utsikt over Gjøvik og Mjøsa.


Vaktskifte på Lillehammer



Vaktskifte: Det vanket blomster og presang på Henning Pettersen da han sluttet ved mottaket.
Tar over: Anne Haaberg Foss overtar som mottaksleder.

Etter mer enn fem års tjeneste på Lillehammer statlig mottak for asylsøkere sa mottaksleder Henning Pettersen takk for seg før påske. Ny, konstituert mottaksleder er Anne Haaberg Foss, som selv har vært ansatt like lenge ved mottaket. Mottaket har i dag 100 plasser og fem ansatte

Isebakke mottak legges ned.



: Mottaksleder Anne Mæhle
I forbindelse med redusert antall asylsøkere til Norge, blir flere mottak nå lagt ned, blant annet FORUTs mottak i Halden. Fra 1. juli er det slutt, og beboerne er overflyttet til andre mottak. Det er besluttet at rundt 30 mottak skal nedlegges i 2004.

Å legge ned et mottak er en møysommelig prosess, der motivasjon av beboerne er viktig. I tillegg er det viktig å opprettholde motivasjonen hos de ansatte, som jo mister jobben når mottakert stenges. De ansatte med mottaksleder Anne Mæhle i spissen har gjort en kjempeinnsats for at nedlegginga skulle gå best mulig, noe de har klart på en eksemplarisk måte.

Bosetter flyktninger
I forbindelse med nedleggingen har både mottaket og Utlendingsdirektoratet jobbet hardt for å få Halden kommune til å bosette noen av flyktningene som bor på mottaket.

Halden kommune har ikke bosatt flyktninger siden 1997, men i juni vedtok kommunsetyret bosetting av 20 flyktninger fra Isebakke mottak.

– Det bor flere bosettingsklare familier i leilighetene mottaket leier i sentrum av Halden. Disse flyktningene er praktisk talt bosatt, barna er integrert i skolen og foreldrene er kjente i byen. Derfor var det viktig å få Halden kommune til å ta ansvar for disse flyktningene før mottaket ble lagt ned, sier mottaksleder Anne Mæhle.

Ryddepatruljen i Trondheim



Ngatchetnga Majeste (33) fra Kamerun har bodd på Heimdal mottak, Trondheim, i et års tid. Mens han venter på at søknaden om asyl skal behandles, vil han gjerne gjøre en innsats. Han er ung og sterk, sier han, og kjeder seg på mottaket. Derfor har han nå meldt seg inn i ryddepatruljen til pensjonist Willy Mørch, og han har også fått med seg flere på mottaket. De plukker søppel og rydder i byen, nærmiljøet og på mottaket. Som takk for dette ble han tildelt Trondhjemsrosen, en påskjønnelse Adresseavisen deler ut en gang i uka til en som har gjort en innsats for byen. Det er grunn til å gratulere Majeste både med innsatsen og Trondhjemsrosen!

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD