FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Hjem >  Norges rolle i Verdens helseorganisasjon

Norges rolle i Verdens helseorganisasjon

I januar vedtok styret i Verdens helseorganisasjon en global strategi for å redusere skadelig bruk av alkohol. Vedtaket ble fattet med overveldende flertall, og kun én medlemsstat nevnte at alkoholindustrien burde tas med på råd.
01.02.2010
Ellen Bjølseth

 

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen går nå inn i styret i Verdens helseorganisasjon, og i ”Sånn er livet” fra 29. januar i år påpekte han at alkoholindustrien er en markedsaktør hvis oppgave er å selge. Man må derfor ikke må ta imot noen utstrakt hånd om samarbeid med et helseperspektiv fra den kanten.
 
Alkohol innebærer en stor helsetrussel, og helsedirektøren trakk fram at helsetrusselen også er en trussel mot velstandsutviklingen.
 
FORUTs Øystein Bakke uttrykte bekymring for at alkoholindustrien skal få påvirke alkoholpolitikken. Industrien ser store, nye markeder i land i Sør, der alkoholbruk hittil ikke har vært like utbredt som i Vesten.
 
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD