FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Mottak legges ned

To av FORUTs mottak blir lagt ned som følge av at færre asylsøkere kommer til Norge. Isebakke i Halden ble nedlagt tidligere i år, og den 15. november sto mottaket på Lillehammer for tur.
Siste dag: Alle beboerne er flyttet ut. For staben er det en vemodig dag. Fra venstre Camil Kadribegovic, Steinar Skjervø, Anne Haaberg Foss og Sverre Alf Nyhus. Nina Kvien var ikke til stede da bildet ble tatt.
Ankomstene av asylsøkere er hittil i år nær halvert i forhold til i fjor. UDI har derfor besluttet å legge ned 40 statlige mottak over hele landet. To av FORUTs mottak er blitt rammet av dette. Isebakke i Halden ble nedlagt tidligere i år, og den 15. november sto mottaket på Lillehammer for tur.

Lillehammer mottak har vært i drift fra 15. august 1998, stort sett med den samme staben, og med ca. 100 plasser for asylsøkere. Mottaket har vært veldrevet og preget av et godt samarbeid med kommunen, nærmiljøet og UDI. Tilbud til beboerne utenfor mottaket har vært rikholdig både når det gjelder aktiviteter, sysselsetting og helsetilbud. Helsesøster har sågar hatt eget kontor på mottaket, og nærheten til sykehuset har også vært viktig. Lillehammer har tatt godt imot beboerne. Det er en by som er vant til utlendinger og kanskje er mindre preget av skepsis overfor fremmede enn andre lokalsamfunn.

Det var en vemodens dag da kroken ble satt på døren. Fem personer står nå uten jobb, og beboerne er flyttet til andre mottak. Noen få har valgt å bosette seg i leiligheter uten tilknytning til mottak. Dette gjelder først og fremst asylsøkere med arbeidstillatelse og jobb.

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD