FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter >  Mer flom i Sri Lanka

Mer flom i Sri Lanka

Uvanlig mye nedbør har ført til mer flom i Sri Lanka. For ca to uker siden var situasjonen prekær i mange deler av landet, spesielt i øst og nord på øya.
08.02.2011

De siste dagene har det igjen regnet tett, og flere hundre tusen mennesker i elleve distrikter er på nytt rammet av flom. Hus står under vann, veier er stengt på grunn av oversvømmelser, avlinger blir ødelagt og folk har måttet forlate sine hjem og finne tilflukt i skoler. Mer enn 40 skoler er tatt i bruk bare i Vavuniya District (fylke). Spesielt vanskelig er situasjonen i områdene der internflyktningene etter krigen nå har vendt tilbake. Folk i disse områdene bor i midlertidige hus, og svært mange av disse står under vann. I Vavuniuya District er 16 000 familier, i alt 62 000 mennesker hardt rammet.  For landet som helhet rapporteres det om at så mange som 800 000 mennesker er rammet, hvorav minst 80 000 har blitt hjemløse.

De eldgamle vannreservoarene, de såkalte ”tanks”, er proppfulle av vann og ligner på store innsjøer. Alle sluser er åpne for å redusere trykket og hindre at jordvollene brister. Det rapporteres om at vannstanden er flere meter høyere enn normalt i de store bassengene. Resultatet er at store landområder står under vann og veier oversvømmes. Veien sørover til Colombo ble stengt da vannet steg mer enn en og en halv meter over veibanen enkelte steder. Veien nordover til Jaffna måtte også stenge.
 
Folk har behov for nødhjelp, og myndighetene bidrar med mat, både varme måltider og mattilskudd. Ellers er det behov for presenninger, vanntanker for drikkevann og matter til å ligge på. Internasjonale organisasjoner har blitt bedt om å hjelpe til, og FORUT bidrar først og fremst med vanntanker og presenninger.
 
Flommen vil ha store konsekvenser på lengre sikt. Områdene som er rammet regnes som Sri Lankas kornkammer. I Vavuniya anslås det halvparten av risavlinga er gått tapt. I andre områder regner man med enda større tap.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD