FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2009 >  Malawi tester kursopplegg

Malawi tester kursopplegg

Malawi ble det første landet til å teste det nye kursopplegget som FORUT og Blå Kors Norge har gått sammen om å lage. Kursopplegget er finansiert av midlene fra TV-aksjonen Blå Kors 2008.
15.12.2009
Dag Endal

Det skal gi nøkkelpersoner i frivillige organisasjoner og forvaltning tilgang til den aller nyeste kunnskapen om hvordan en mest effektivt kan forebygge alkoholproblemer.

Det første pilotkurset fant sted 11.-13. november 2009 med vel 20 spesielt inviterte deltakere. Malawis nye innenriksminister, Aaron Sangala, åpnet kurset og hilste initiativet fra Blå Kors og FORUT velkommen til Malawi. – Dette kursopplegget kommer akkurat på rett tidspunkt for oss. Frivillige organisasjoner og offentlige organer har nå en prosess gående for å komme fram til en ny alkoholpolitikk for Malawi. Gjennom kurset vil våre deltakere samle kunnskap om hvordan den nye politikken kan bli mest mulig effektiv og slik unngå at alkoholproblemer blir et hinder for Malawis utvikling.
 
Ministeren understreket at ny kunnskap må kombineres med forankring av en ny politikk hos befolkningen. Statsråd Sangala viste til betydningen av den runden som nå kommer, der Drug Fight Malawi og andre frivillige organisasjoner skal ut og snakke med folk i distriktene. Representanter for lokalbefolkningen får anledning til å fortelle hvordan de opplever alkohol som utviklingshinder og gi synspunkter på problemet kan bekjempes. Også menneskerettsorganisasjonene i Malawi var representert på kurset om alkoholpolitikk. Retten til bedre helse er et sentralt tema for malawiere, og alkoholbruk er en viktig årsak til både fattigdom, vold mot kvinner og spredning av tuberkulose og HIV/AIDS.
 
Et tilsvarende kurs ble holdt i Botswana dagene etter Malawi-kurset. Erfaringene fra de to kursene, pluss et tredje kurs i Nambia på nyåret, skal brukes til å lage en forbedret utgave av hele kurspakka. Den vil så bli stilt til rådighet for alle utviklingsland. Blå Kors og FORUT vil kjøre to nye kurs i Tsjad og Lesotho i 2010, og det er allerede kommet flere spørsmål om kurs for land i Asia og Latin-Amerika.
 
 
Konferansedeltakere i Malawi
Konferansedeltakere i Malawi
 
Hele bredden av frivillige organisasjoner og relevante departementer deltok på kursopplegget i Malawi regi av Blå Kors Norge og FORUT. I tillegg møtte observatører fra Tsjad og Lesotho. Malawis innenriksminister Aaron Sangala (i midten foran) åpnet konferansen.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD