FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Lillehammer mottak legges ned

Utlendingsdirektoratet (UDI) har sagt opp avtalen med FORUT for drift av Lillehammer statlig mottak for asylsøkere med virkning fra 15. november 2004. Mottaket har vært i drift siden 1998 og har hatt et utmerket samarbeid med kommunen og nærmiljøet. Den trofaste staben på fem fast ansatte, hvorav de fleste har vært med siden starten, mister dermed jobben.
Utlendingsdirektoratet (UDI) har sagt opp avtalen med FORUT om drift av Lillehammer statlig mottak for asylsøkere med virkning fra 15. november 2004. Staben på fem fast ansatte, hvorav de fleste har vært med siden starten i 1998, mister dermed jobben. Mottaket, som ligger på tidligere Langseth hotell, har hatt et godt samarbeid med kommunen og nærmiljøet, og det er mange flere enn de mottaksansatte som blir berørt av nedleggelsen.

Ny driftsavtale for tre år ble inngått med UDI så sent som i mai i år, og det var derfor overraskende at mottaket nå blir lagt ned. Regiondirektør Geir Halmrast understreker at dette ikke skyldes noen mistillit fra UDIs side, men at samarbeidet med både mottak, driftsoperatør og kommunen har vært utmerket.
Antall asylsøkere er nesten halvert i første halvår av 2004, og UDI har derfor vært nødt til å legge ned flere mottak.

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD