FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Lederskifte i FORUT

På FORUTs årsmøte torsdag ble både generalsekretær gjennom 25 år, Terje Heggernes, og styreleder Ida Hagen takket av. Det var kort mellom lovordene på møtet. Ny generalsekretær, Morten Lønstad og styreleder Eva Sigrid Braathen går løs på rekordstore utfordringer for FORUT med gjenoppbyggingsarbeidet etter tsunamien andre juledag i fjor.
Lederskifte: FORUTs avtroppende generalsekretær Terje Heggernes fikk gaver og lovord både fra avtroppende styreleder, Ida Oleanna Hagen (t.v.) og påtroppende, Eva Sigrid Braathen (t.h.).
foto: Øystein Bakke
Terje Heggernes har vært FORUTs generalsekretær helt siden starten i 1981. Han har valgt å fratre sin stilling fra 1. mai, og gleder seg nå til å bli FORUTs stedlige representant på Sri Lanka.

Gjennom disse 25 årene har Terje Heggernes ledet FORUT fra et lite enmannsforetak med 100 000 kroner i startkapital, til en av landets ti største bistandsorganisasjoner med et rekordbudsjett for 2005 på 131 millioner kroner. FORUT har i dag 18 ansatte og er den største norske bistandsorganisasjonen i konfliktrammede Sri Lanka. I tillegg til bistandsvirksomheten driver FORUT utstrakt nord-sør informasjon og er driftsoperatør for statlige flyktningmottak i Norge.

Morten Lønstad overtar
Overtar: Morten Lønstad overtar som generalsekretær i FORUT. Her får han blomster og lykkeønsker fra avtroppende styreleder Ida Oleanna Hagen.
foto: Øystein Bakke
Også styreleder de fem siste årene, Ida Oleanna Hagen, takket for seg etter hele 15 år i FORUTs styre. Ida Hagen kom i FORUT-styret i 1989. Hun har sittet som styreleder siden 2000 og vært en av de viktigste drivkreftene for at FORUT står frem som den organisasjonen den gjør i dag.

FORUT har vokst seg til en stor og betydningsfull bistandsaktør i Norge, og med ny generalsekretær og nytt styre på plass, ligger alt til rette for en ny FORUTæra. Morten Lønstad tiltrer som generalsekretær mandag 2. mai. Han har vært ansatt i FORUT gjennom mange år, og kjenner organisasjonen ut og inn.

Eva Sigrid Braathen, med seks års erfaring fra FORUTs styre, ble valgt til ny styreleder.

Tsunami-utfordringer
Tsunami-katastrofen i julen 2004 stillte FORUT ovenfor utfordringer som man tidligere ikke kunne drømme om omfanget av. Katatsrtofen kom på toppen av problemene landet sliter med etter 20 års borgerkrig. Samtidig har det gitt FORUT nye muligheter til å bruke sin kompetanse på området. FORUT har lagt ned en plan for gjenoppbyggingen av det som ble ødelagt 2. juledag, en plan som går over tre år og har et budsjett på totalt 150 millioner kroner. FORUTs tankegang er å ikke jobbe nødhjelpsrettet, men å jobbe helhetlig mot lokalsamfunn og gjøre lokalbefolkningen i stand til å bygge opp sitt eget samfunn.
Store utfordringer: FORUTs avtroppende generalsekretær, Terje Heggernes, presenterte store utfordringer som FORUT står overfor i året som kommer.

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD