FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Kunnskap for utvikling

- Når man har alt det en trenger er det greit å kunne gi noe til mennesker som virkelig trenger en håndsrekning, sier Eli Grøsland Nygård, som nylig altså feiret 60-årsdagen sin med å skaffe penger til en ny skole i Sierra Leone.
Gave: Eli Nygård gir bursdagsgave til FORUT.
foto: Linn Gjerstad
– Å oppfordre til at folk skulle samle inn penger til en ny skole i Sierra Leone i stedet for å gi meg en personlig 60-årsgave, er noe av det fornuftigste jeg kunne ha gjort. Sier Eli Grøsland Nygård.

– Jeg vet at FORUT har planer om å bygge 19 skoler i Sierra Leone de kommende fire årene. Utdanningsnivået er ufattelig lavt i dette landet, som er verdens fattigste. Som lærer vet jeg hvor viktig kunnskap er for utvikling, sier hun. Eli Grøsland Nygård er glad for at hun nådde målet, som var å samle inn 15 000 kroner.

– Det er nok til å dekke FORUTs egenandel for å bygge en skole for 150 elever på landsbygda i Sierra Leone. NORAD tidobler beløpet, og mer koster det faktisk ikke å gi barn en skole, sier hun.

FORUT takker for den storstilte gaven!

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD