FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2007 >  Kortfilmer med smil

Kortfilmer med smil

Stemningen var til å ta og føle på da finalen i kortfilmtevlingen ”Digital Stories” gikk av stabelen i Colombo tirsdag. Hadde deltakerne maktet å lage humoristiske innslag om alkohol og tobakk, og hvem ville reise hjem med førsteprisen, en ny, bærbar pc?
12.12.2007
Runa Heggernes

Premieutdeling
Spenningen stiger
45 sekunders videosnutter

”Digital Stories”, et samarbeidsprosjekt mellom ADIC (Alcohol & Drug Information Centre) og FORUT i Sri Lanka, hadde sin ”grand finale” og avslutning denne uka. Ungdom under 23 år har deltatt i konkurransen om å lage 45 sekunders videosnutter som skulle ha en morsom vinkling på hvordan alkohol og tobakkindustrien fosøker å påvirke ungdom. Fra ADIC og FORUTs side har målgruppen for denne konkurransen vært byungdom med tilgang til moderne hjelpemidler som datamaskiner og internett. Denne ungdomsgruppa er trendsetterne og den mest interessante gruppa for den internasjonale alkohol- og tobakksindustrien og deres virksomhet.
 

Imponerende frivillig innsats

IT-studenten Ravi og jus-studenten Kiruthika er to av fem frivillige ungdommer som har arbeidet hardt med dette videoprosjektet de siste månedene. De har tatt seg av alt fra å skaffe tv- og avissponsorer, lage brosjyrer og annonser til å få gjort alt tilgjengelig for deltakerne på nettet - alt med et ungdommelig og profesjonelt tilsnitt. I tillegg har de blitt bedt om å komme rundt til flere skoler for å informere om konkurransen og temaet alkohol- og tobakkspåvirkning av ungdom. – Dermed har vi oppnådd mye av det vi ville med dette prosjektet, forteller projektkoordinator Kiruthika, - nemlig å få innpass på de engelskspråklige skolene med informasjonsarbeid.
 

25 beste til finalen

Konkurransen ble virkelig en suksesshistorie. Nesten 200 bidrag kom inn, og på finaledagen skulle de beste 25 under lupen til dommerpanelet som bestod av fagpersoner innen rus- og reklamefeltet og kjendiser som Miss Sri Lanka 2005. I salen satt alle finalistene spente på hvem som ville kunne dra hjem med førsteprisen, en bærbar datamaskin, eller de andre gjeve prisene: IT-kurs, minnebrikker og mobilabonnement. Salen var også preget av kjendiser som kastet glans over arrangementet som premieutdelere.
 

Pramuda vant

Dommerne hadde ingen lett oppgave, men til slutt var det Pramuda Arumapperuma fra Maharagama i nærheten av Colombo som gikk av med seieren for sin sarkastiske animasjon. Videoen hadde bra teknisk kvalitet og henvendte seg til ungdom på en lettfattelig og morsom måte. Pramuda hadde satt søkelyset på glorifiseringen av alkoholbruk som vi ofte ser og som ungdom lar seg påvirke av. – Jeg så annonsen for denne konkurransen i avisen, forteller Pramuda. - Da jeg så at det var flotte premier og et interessant emne, bestemte jeg meg for å være med, og nå står jeg her med en bærbar datamaskin og er veldig, veldig glad. Jeg takker dommerne for at de valgte mitt bidrag.
 

Nye kontakter viktig

- Utfordringen nå er å ta i bruk de kontaktene vi har fått både med engelskspråklige skoler og enkeltpersoner, sier Sampath de Seram i ADIC. Dette er ungdom med e-postadresser, og vi kan lett nå ut med informasjon og tilbud til dem. Denne konkurransen har gitt oss innpass i en ny ungdomsgruppe som vi må få på banen i det viktige arbeidet med å avsløre alkohol– og tobakkindustriens virkemidler og strategier.

- Dette har vært et utrolig spennende prosjekt som viser at det er et stort potensial blant ungdom i Sri Lanka som lar seg mobilisere i viktige samfunnsspørsmål. Det lover godt for FORUTs ambisjon om å bli en ledende aktør på rusfeltet i Sri Lanka. Sammen med våre to fremste samarbeidspartnere, ADIC og ungdomsorganisasjonen 4U, er jeg optimistisk med tanke på å nå fram med viktig informasjon og vår utfordring til engasjement på alle samfunnsnivå i kampen mot rusproblemet i Sri Lanka, sier FORUTs stedlige representant, Terje Heggernes, i en kommentar.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD