FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka > Internflyktninger og tsunamiofre

Internflyktninger og tsunamiofre

FORUT er den største norske humanitære organisasjonen på Sri Lanka. Kompetansebygging, barns muligheter, yrkesutdanning, vannforvaltning, toaletter, helse og organisasjonsutvikling er blant de viktigste innsatsområdene.
18.04.2007

Tsunamien

Hele den politiske, militære og humanitære situasjonen på Sri Lanka ble naturligvis sterkt endret etter at tsunamien traff kysten 26. desember. I løpet av 2005-2007 vil FORUT bruke 120 millioner kroner i gjenoppbyggingsarbeidet på Sri Lanka. FORUT kom i gang med nødhjelpsarbeidet samme dag som tsunamien rammet landet. Fem vannrenseanlegg bidro sterkt til at det ikke oppsto smittsomme epidemier. Arbeidet blant kystbefolkningen vil selvsagt prege mye av FORUTs aktivitet på øya de neste tre årene. Alle som fikk hus og hjem ødelagt og ble drevet på flukt av vannmassene, må få assistanse til å bygge opp igjen tilværelsen.

 

Etter borgerkrigen

Internflyktninger etter borgerkrigen må ikke glemmes. I Jaffna arbeider FORUT med 3600 familier der mange er hjemvendte flyktninger Selv om fredsavtalen har stått i stampe er det fortsatt våpenhvile, noe som gjør det mulig for internt fordrevne å starte på nytt. Fortsatt er det mer enn hundre tusen i Vanni-området. Formålet er primært å gjenopprette lokal infrastruktur og skape fredelige omgivelser for internflyktningene.

 

I Hambantota har aktivitetene spesielt fokus på familier der kvinner er familieoverhode, på barn og ungdom, edruskap, mikrokreditt, helse og kapasitetsbygging.

På teplantasjene i Matale gjelder det å bedre levestandarden for arbeiderne og deres familier (tamiler) og fremme fredelig sameksistens mellom plantasjene og lokalbefolkningen (hovedsakelig singalesisk).

I Colombo-slummen fokuseres det på bekjempelse av fattigdom og rusmisbruk med de psykososiale problemer som følger av dette, spesielt for kvinner og barn. FORUT fokuserer nå på kjønnsrelatert vold. Det har ført til en økning i antall ofre som har rapportert voldstilfeller og fått hjelp til å håndtere det.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD